Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Felsökning av en 2004 Polaris 700 Sportsman

Den 2004 Polaris Sportsman 700 är en all-terrain fordon (ATV) tillverkas av American-baserade Polaris Industries. Det innehöll en kraftfull 700cc motor med ett 50,75-tums hjulbas och 76-tums vändradie med standard 4x4. Men ibland en ATV kommer att avstanna, misslyckas med att starta eller överhettas. Grundläggande felsökning kan lösa enkla problem och förebygga kostsamma reparationer vid en servicebutik eller Polaris återförsäljare. Instruktioner
ATV Överhettning
1

Rengör skärmen som sitter framför kylaren eftersom om skräp blockerar luftflödet till kylaren motorn kan ibland överhettas. Avlägsna skärmen genom att dra upp från toppen tills hela skärmen avlägsnas från ramen. Använd en trädgårdsslang eller diskbänk blandare och rengör skärmen noggrant av skräp och smuts.
2

Använd lätt tryck med trädgårdsslangen och också rengöra kylaren. Använder inte för mycket vatten tryck eller du kan skada metall fenor av kylaren. Addera 3

Re-fill motorns kylarvätska om nivån är lägre än den föreslagna kapaciteten. Läs i bruksanvisningen för den typ av kylvätska som används med Polaris Sportsman 700.
4

Starta om ATV och låt motorn gå. Ta ATV för en kort åktur och se hur motorn temperaturen svarar. Om överhettning fortsätter, är det möjligt att en ny kylare måste installeras eller någon av kylmedelsledningarna är eventuellt igensatt eller ens knäckt och läcker vätska. Motorn överhettad även om Kylningsvätskor inte kan hitta ett sätt att kylaren.
Motorbortfall
5

Kontrollera nivån på bensin. Den Sportsman 700 har bara 4.25 liter bensin och det kan vara möjligt att ATV är helt enkelt slut på bensin. Inspektera bränsleledning samt för sprickor eller pressningar som kan förhindra korrekt bensin till motorn blocket.
6

Byt tändstift om ATV har använts genomgående för mer än ett år. Ovana vid tändstiftet ersättare kan faktiskt orsaka mer skada på ATV. Därför, om du inte känner dig säker nog att ersätta dem det antyds du besöka ett servicecenter. Byt tändstift om de ser slitna, brändes på spetsen eller är felaktigt gap.
7

Dra tändkablar till det bästa av din kunskap. Lösa anslutningar kan göra att motorn inte startar.
8

Ladda batteriet. Det är möjligt att motorbortfall är så enkelt som ett dött batteri. Leta luftfiltret bredvid batteriet och rengör den från skräp och eftersom detta är en annan möjlighet för motorhaveri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102891.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.