Vilka är orsakerna till Oil Seal misslyckande?

Automobiles beroende av många roterande delar att överföra motorns drivkraft genom överföring och hjulen. Dessa komponenter är normalt tillverkade av material såsom härdat stål, gjutjärn, aluminium eller någon legering av metaller. Axlar, lager och andra roterande delar är gjorda för krävande specifikationer, men oljetätningarna är fortfarande nödvändigt att hålla motorolja och transmissionsolja in och främmande material ur drivlinan. Oljetätningar är generellt billiga delar, men kan vara en stor kostnad i arbetskostnad för att byta. Seals Torka Ut

består av olika naturliga eller syntetiska gummiblandningar, oljetätningarna torka ut om den inte används under en längre tid. Oljan vid tätningen-axeln gränssnittet kan sakta torka eller rinna bort, lämnar metallytan utsatt för oxidation. En något rostig axel "grader" av tätningen när delarna börjar rotera, så en tätning i detta tillstånd kan läcka ut när du kör bilen. En oanvänd tätning kan utveckla en torr fläck mottagliga för vittring och sprickbildning. Ibland tätningen sväller och återförsluta efter en viss återanvändning, medan vid andra tillfällen läckan kommer gradvis att bli värre eftersom tätningen sönderdelas.
Svåra körförhållanden

Svår kallsprickor tätningar och orsakar försegla misslyckande. Andra tätningar såsom broms, växellåda och axeltätningar upplever också skador från extrem kyla. Terrängfordon utstå förhållanden som inkluderar stenar, tjockt damm och variabla temperaturer att den genomsnittliga bilisten sällan står inför. Terrängkörning kan också innebära korsa bäckar eller ens köra längs stranden.

Alla dessa scenarier testa utformningen av alla komponenter, men speciellt tätningar olja. Smuts i synnerhet kommer att arbeta sig in i mellanrummet mellan axeln och tätningen, och gradvis slits tätningen materialet bort, så oljan börja läcka. Differential-och axeltätningar är särskilt utsatta för smuts. Salt fräter tätningsstommen.
Drivlina Problem

En överföring tätning kan börja läcka om drivaxeln eller drivaxlarna skadas, böjas eller löst eftersom detta orsakar kraftiga vibrationer och ojämn axelslitage. Till exempel kan en defekt U-joint på en bakhjulsdriven bil orsaka detta att hända.
Aging tätningar, lager

Seals tenderar att dra ifrån yta de parar emot när de blir äldre, och denna effekt så småningom tillåter för mycket utrymme mellan tätningen och axeln, så att olja att läcka ut. Motor och drivlina kullager lossa gradvis genom normalt slitage som de gamla. Så småningom spelet mellan de samverkande ytorna blir stor nog för att orsaka att axeln "wobble", och detta får tätningen att läcka.
Felaktig Underhåll

Körning av motorn konsekvent med en låg oljenivå kan göra tätningen för varmt eller torka ut så att det snedvrider och börjar läcka. Körning med en överhettad motor kan ha samma resultat. Lägga för mycket vätska kan "blåsa ut" en tätning, speciellt på en sändning.

Sälar är ganska bräcklig och lätt förstört av en ham-handed mekaniker. Det är viktigt att montera tätningarna spola i fördjupningen gjord för det och för att det ska vara fri från smuts eller grader. Det är lätt att förstöra en tätning av en vandrande snedsteg av ett verktyg när man arbetar med något annat. En urholkad, smutsig eller bucklig tätningen antagligen kommer att läcka.

Felaktig installation eller borttagning av en tätning kan skada tätningen "sätet", vilket gör att nya tätningen att läcka efter installationen. Använd ordentlig tätning avdragare och verktyg installation för någon verksamhet som innefattar tätningsbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131733.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.