Nackdelarna med en ångturbin

Den första ångturbin uppfinning går tillbaka till det första århundradet efter Kristus. Den så kallade "aeolipile eller hjälte motor" anses vara den första inspelade ångmaskin. Dess moderna manifestation uppfanns av Sir Charles Parsons 1884, och gjorde det möjligt att producera enorma mängder energi. Ångturbiner idag används i ett brett spektrum av applikationer. Moderna ångturbiner är tillverkade av några av de mest välkända multinationella företag, som GE och Siemens. Ångturbiner har några nackdelar, trots att ungefär 80 procent av världens el är beroende av ångturbiner. Inte lönsamt Mindre Turbiner

makt ångturbiner varierar från 1 hästkrafter upp till 1,5 GW (ca 2.000.000 Hp). De mindre är inte särskilt vanliga, på grund av den nackdelen av priset-till-prestanda-förhållande. Detta gäller även för ångturbiner upp till flera MW (1 MW = 1000 kW). I termoelektriska anläggningar, där solen värmer en vätska (termisk olja) och sedan ånga produceras för att driva en ångturbin, måste anläggningen vara minst fem till tio MW, eftersom kostnaden för en mindre turbin är nästan samma som för en större. Därför avkastningen på investeringen för mindre termoelektriska anläggningar - mindre än fem MW - anses inte vara av investerare
bieffekt av lågtrycksånga turbinen

. lågtrycksånga turbinen alstrar en bieffekt som är svår att hantera. Ångan trycket i detta fall sjunker under 1 bar. På olika platser i bladen hos det sista steget, når ångan ljudets hastighet. För att undvika erosion ånga strömmar genom en centrifugal separator där dropparna avsätts genom centrifugalkraften. Inne i turbinen en radiell tryckgradient sker på grund av nedstigningen av trycket och därmed ojämlika flödeshastigheter är framträdande över bladets höjd.
Möjligheter Complete Mechanical Failure

En liten obalans av en rotor med en ångturbin kan leda till vibrationer och slutligen katastrof. I extrema fall bladet kan stansa rakt genom höljet. Turbiner måste vändas med torr ånga. Om ett fuktigare överföring sker bladen kan erodera och slutligen detta kan leda till ett fullständigt misslyckande.
Laständring Behavior


en ångturbin har en långsam beteende laständring, vilket betyder gång kör turbinen kan inte stoppas snabbt. En viss tid behövs för att bromsa sina revolutioner. Därför är snabb underhållsåtgärd hindras, kostar både pengar och tid. Ångturbiner är inte lämpliga för applikationer där en snabb förändring av prestanda önskas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125905.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.