Hur man ändrar pluggar i en V6 Escape

Byta tändstift i motorn brukade vara en enkel uppgift att vissa människor gjorde på helgerna. Nu, tändstift måste bytas runt 100.000 miles, så det är inte en vanlig företeelse. På en V6-drivna Ford Escape, har denna uppgift förändrats ännu mer, eftersom SUV använder ett fördelarlöst tändsystem med individuella spole förpackningar på toppen av varje tändstift. I det här fallet är projektet fordonet en 2003 V6 Ford Escape, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
3/8-tums ratchet, förlängning och uttag
Tändstiftshylsa
Tändstift bladmått gnista
Byte pluggar
Visa fler instruktioner

1

Pop huven och leta reda på spole förpackningar ovanpå ventilkåpan. Välj en att börja med, och REGLA UPP och koppla den elektriska anslutningen på denna spole.
2

skruva isär spolpaketet med 3/8-tums Ratchet och uttag. Grip förpackningen vid basen, dra den uppåt och bort från tändstiftet med en vridande rörelse.
3

Fäst tändstiftshylsa till 3/8-tums Ratchet och förlängning och använda den för att ta bort tändstiftet från cylinderhuvudet. Släng pluggen.
4

Gap en av ersättning tändstift enligt tillverkarens anvisningar med hjälp av tändstift bladmått. Sedan installera det i topplocket med 3/8-tums Ratchet, förlängning och tändstiftshylsor.
5

Tryck spolpaketet på tändstiftet tills du hör ett knäppande ljud som indikerar att det är förseglad på plats. Skruva spolpaketet till topplocket med 3/8-tums Ratchet och uttag, anslut sedan den elektriska anslutningen till spolen.
6

Upprepa steg 1 till 5 för varje tändstift tills de är alla utbytta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125778.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.