Hur att behålla makten Nivåer Steering Fluid i en Pontiac Grand Prix

Den Pontiac Grand Prix kommer i flera olika typer, som definieras av motorstorlek. Lättheten att utföra hemma underhåll och kontroller vätska för din styrservoolja beror på vilken Pontiac Grand Prix bil du kör. För 3,5 L motormodell är servostyrning reservoaren framträdande läge, medan den för 3,0 och 3,8 L motorer, kan det ta lite mer arbete för att upptäcka. Saker du behöver
Dextron automatisk transmissionsolja eller andra Pontiac-godkänd styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera styrservovätskans nivå i din Pontiac Grand Prix var 15.000 miles samtidigt som du kontrollerar alla andra vätskor under din huv. Du kan kolla upp det tidigare om du misstänker en läcka eller har problem med styrningen, men du ska inte behöva lägga vätska innan 60.000 miles.
2

Parkera bilen på ett plant underlag och att minst hälften en timme för motorn svalna innan du kontrollerar styrservo nivå. Varm styrservoolja läser på en annan nivå än sval vätska.
3

Lokalisera styrservo vätskebehållare under huven. I 3,5 L Grand Prix, är behållaren väl synlig på passagerarsidan av motorn. För 3,0 och 3,8 L fordon, använd en ficklampa för att titta ner förbi generatorn för en svart mössa med en ratt tryckt på den för att indikera vätska servostyrning.
4

Avlägsna locket makt- styrning reservoar, Rengör oljestickan, sätta in och ta bort igen för att kontrollera vätskenivån. Om nivån är under den låga markeringen, gradvis lägga vätska, noga med att inte fylla över max-markeringen.
5

Kontrollera behållaren, servostyrning pump, slangar och kopplingar för alla slitna eller trasiga delar som kan läcka eller orsaka en läcka. Byt ut eventuella defekta komponenter omedelbart, eftersom varm styrservoolja läcker in i motorn kan resultera i allvarliga skador på ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124267.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.