Lägga till en In-Tank Bränslepump

Bara om alla bilar och lastbilar på vägen har en elektrisk bränslepump monterad inuti bensintanken. Bränslepumpen drar bensin från tanken och skickar den genom bränsleledningarna av fordonet tills den når motorn. Som med de flesta delarna på din bil eller lastbil, kommer bränslepumpen uttjänt och måste ersättas med en ny. Det är viktigt att ordentligt lägga en in-tank bränslepump till din bil, så att bränslesystemet komponenterna inte är skadade på något sätt. Saker du behöver
Handdukar
hylsnyckel
Tänger
Wrench
Gas kan
Sifon
Funnel
Jack står
Jack
Brass punch
Hammer
Visa fler instruktioner
få fordonet Ready
1

bort batterikablarna anslutna till fordonets batteri med en skiftnyckel och tång.
2

Öppna locket till bilens bensintank. Detta kommer att avlasta trycket i bränsleledningarna och bensintanken. Använd en hävert för att tömma bensintanken av bränslet inuti och skicka det till gasform kan.
3

Höj den bakre delen av bilen eller lastbilen till den nödvändiga höjden för att möjliggöra enkel åtkomst till bensintanken under fordonet. Använd en hylsnyckel för att lossa påfyllningsröret som ansluter till bensintanken. Lossa bränsleledningarna som går till toppen av bränslepumpen med handen, sticker som ut ur bensintanken något.
Ändra Old Pump
4

bort bensintanken håller remmar som håller bränsletanken fäst vid kroppen av fordonet. Stötta tanken med handen eller robust objekt så att det inte faller när banden tas bort. Dra tanken ut från botten av fordonet.
5

Använd en hammare och mässing stansar för att avlägsna bränslepumpen ringen metall låsning som håller bränslepumpen på plats. Använd aldrig något annat än en mässing punch för att undvika att oavsiktligt starta en brand med eventuella rester bensin runt bränslepumpen och den övre delen av gastank.
6

Dra gamla bränslepumpen ur bensintanken . Rengör runt spåren där låsringen går med en handduk, och sätt sedan in den nya bränslepumpen i bensintanken. Dra åt låsringen tillbaka över den nya bränslepumpen med hammaren och mässing punsch.
Kontrollera den nya pumpen
7

Sätt metallen Låsbyglar tillbaka runt bensintanken och säkra tanken till fordonet. Sätt tillbaka bränsleledningarna till toppen av bränslepumpen och bränsletanken påfyllningsröret till tanken.
8

Sänk den bakre delen av fordonet och sätta bensinen du tidigare sugits ut tillbaka till tanken .
9

tillbaka batteriet kablarna till bilens batteri och stänga av motorn på. Titta runt under fordonet för eventuella bränsle läckage eller andra problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131203.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.