Hur du ändrar bränslefilter på en 2006 VW Jetta

2006 års Volkswagen Jetta, även kallat MKV Jetta, är den femte generationen i modellens historia. Bränslefiltret på MKV Jetta ska bytas 20.000 till 30.000 miles beroende på de villkor som bilen används i. Om filtret inte byts det kan orsaka att motorn går ojämnt, återvänder dåligt bränsle körsträcka eller inte köra alls . Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
stjärnskruvmejsel
låstängerna
Gummihandskar
Ögonskydd
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta i ett väl ventilerat område, avskilt från gnistor och brand. Lyft den högra bakre delen av fordonet med domkraft. Sänk den på en pallbock. Du kan också köra den bakre delen av bilen upp på ramper för att stödja det.
2

Leta bränslefiltret, som ligger precis framför höger bakhjul, bredvid bensintanken. Filtret är en metall, cylindriskt föremål med bränsleledningar som kommer ut av det.
3

Placera låstänger på de två bränsleledningar som går till filtret för att pressa ihop rader och förhindra att bränsle kommer ut då linjerna tas bort från filtret. Placera en trasa mellan käftarna på tången och linjen så att linjen inte kommer att skadas.
4

bort bränsleledningarna på vardera sidan av filtret genom att trycka på plast kontakten på bränsleledningen mot bränslefiltret och sedan trycka på knappen på kontakten nedåt. Dra linjen bort av filtret. Detta kan ta en liten ansträngning, men vara noga med att inte skada kontakten. Torka upp utspillt bränsle.
5

Ta bort skruven på baksidan av fästet som håller filtret. Skjut filtret nedåt och sedan mot baksidan av bilen för att frigöra den från flik på konsolen.
6

Installera det nya filtret i motsatt ordning som du tog bort det, skjuta den framåt till framför bilen och sedan upp så att du kan fästa den i fliken på filtret fästet. Sätt tillbaka skruven som håller filtret på fästet. Installera varje bränsleledningen genom att skjuta det på filtret tills det klickar på plats.
7

Ta låstången från bränsleledningarna. Sänk bilen till marken. Prime bränslesystemet genom att vrida tändningsnyckeln på och av några gånger utan att starta motorn. Starta motorn och provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126573.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.