Toyota Corolla bränslealternativ

Den Corolla är en high-säljande serie kompakta och subcompact bilar tillverkade av japanska auto jätte Toyota. Kronan är en någorlunda bränslesnål modell, och användare vill få ut det bästa körsträcka ur sina fordon samtidigt som de förblir väl underhållna. Nya Corolla ägare bör läsa sin instruktionsbok för specifikationer avseende bränsletyp, som några grundläggande riktlinjer tillämpas. 87 oktantal

"Oktantal" syftar på hur effektivt bränsle brinner, ju högre siffra, desto effektivare bränsle. Toyota rekommenderar minst 87-oktanig i bränsle för Corolla. En gradering av 87 oktan motsvarar standarden i USA och Kanada.
Annat bränsle Typer

Bränsle med oktantal 89 eller 91 är osannolikt att öka bränsle ekonomin i Corolla, gör som Toyota inte utforma det specifikt för högoktanigt bränsle förbrukning. E85 bensin är en speciell blandning av 85 procent etanol och 15 procent vanlig bensin. Även om det inte rekommenderas, kan Corolla köras på E85 med några problem. Förare kan märka en liten minskning i det totala gas körsträcka med E85.
Fuel Economy

Enligt Environmental Protection Agency, får 2008 Toyota Corolla 35 miles per gallon (mpg) på landsväg och 26 mpg i staden för en kombinerad 29 mpg. Kronan kan färdas cirka 345 miles på en full tank. Baserat på ett bränslepris på 2,58 $ per gallon, en individuell körning 15.000 miles i ett år skulle spendera ungefär $ 1334 per år på gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129432.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.