Hur man tar bort en 2,9 Insprutare

Den 2,9-liters motor har tillverkats av Ford från 1986 till 1992. Motorn är elektroniskt sprutas bränslet. Spridare har en solenoid som, när de laddas, drar en ventil öppnar tillåter trycksatt bränsle att passera genom ventilen ut ur bränslet insprutningsmunstycket. Bränsleinjektorer hålls på plats med två O-ringar. O-ringarna ansluter injektorn till bränslefördelningsröret och motorn. O-ring misslyckanden orsaka läckage eller problem komprimering. Insprutare fel resultera i felaktiga volymer av bränsle - eller inget bränsle alls - som sprutas in i motorn. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Maskeringstejp
Bränsleinsprutare
O-ringar
Motorolja
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Koppla slangen luftintag från spjällhuset och luftfilter box. Ställ röret luftintaget åt sidan. Ta spjällhuset monteringen genom unbolting den från insugsröret.
2

Lossa och ta bort fästbultarna på övre intaget. Ta den övre insugningsröret.
3

Dra vakuum linje från bränsle tryckregulator och ställ åt sidan.
4

Koppla bränsletillförseln. Ta linjen bränslereturledningen klämmorna. Ta bränsleslangarna från bränsletillförseln.
5

Lokalisera de sex bränslespridare. Det kommer att finnas tre på varje sida av V-6 motor. Använda maskeringstejp eller annan märkning metod, markera varje position kablage. Koppla bort kablaget från insprutare.
6

Lossa och ta bort grenröret bränsletillförseln fästskruvar. Det kommer att finnas fyra bultar på 2,9-litersmotorn.
7

unbolt bränsleskenan att tillåta avlägsnande från injektorn huvuden.
8

Dra uppåt på bränsleskenan att frigöra stången från spridarna. Rock bränsleskenan fram och tillbaka om det är nödvändigt för att möjliggöra bränsleinsprutarna att lösgöra. De bränsleinsprutare hålls på plats med en O-ringstätning. Det är endast nödvändigt att ta bort bränsle järnväg från sidan av motorn som injektorn ersätts.
9

Ta tag i insprutare, med handen, och dra injektorn från hål. Den bränsleinjektor är säkrad i hålet med en O-ring och som motstår borttagning. Rock the injektorn från sida till sida för att lossa injektorn. Det kan finnas en popping sensation som injektorn frigörs.
Installation
10

Smörj O-ringar med ny motorolja. Täck hela O-ringen med olja före installationen. Om en ny injektor har förinstallerat O-ringar, smörja exponerade ytor.
11

Tryck bränsleinsprutningsdonet in i motorn, munstycket nedåt, vrid och rocka injektorn tills den sitter ordentligt. Fullt sitter injektorer kommer inte lätt tas bort.
12

Tryck bränsleskenan ner på huvudet av bränsleinsprutningsdonet tills O-ringen sitter på plats i skenan.
13

in och dra fast bränsle bulten järnväg retention.
14

Anslut bränsletillförseln. Anslut bränsleledningar retur. Byt vakuum linjen på bränsle tryckregulatorn.
15

Anslut varje ledningsnätet till bränslepumpen med vilken den är associerad.
16

Byt övre insugningsröret. Montera spjällhuset församling. Återanslut röret luftintaget.
17

Starta motorn. Detta kommer att kräva flera försök som bränsleledningen behöver vara trycksatt. Kontrollera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130895.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.