Det bästa sättet att hålla bildörrarna från Frysning Shut

För dem som bor i nordliga klimat, kan frusna dörrar bli ett återkommande problem. Ett antal produkter kan appliceras på dina dörrar för att förhindra sönderfrysning. Täck din bil


Om du inte kan garage bilen över natten, täck den med en presenning. Det kommer att isolera bilen från kylan och skydda den mot fukt som kan frysa i dörren mekanismer. Väg tarp ned för att se till att det inte blåser bort.
Använd WD-40

Spraya din dörrens lås, gångjärn, gummilister och tätningar med WD- 40. Återapplicera flera gånger under vintern. Denna typ av behandling kan inte pågå så länge som andra, och det åtföljs av en distinkt doft, men det är lättast att tillämpa och den billigaste. Ej frätande, kommer WD-40 i en sprayburk, vilket innebär att inga läckage eller spill.
Använd Sli-Glyde, Silikonspray eller vaselin

Sli-Glyde, en broms smörjmedel som kommer i en tub, är sliskig och slemmig. Men det är luktfri, färglös och effektiva på att hålla dina dörrar fryser fast. Använd handskar och tillämpas på samma ställen som du skulle WD-40. Alternativt, använd vaselin eller, för mindre kladd, silikonspray (finns på bildelar butiker). Dessa alternativ är tjockare och mer motståndskraftig än WD-40 och behöver bara användas en gång eller två gånger under vintern.
Använd bromsvätska

fryser bromsvätskebehållare vid mycket låga temperaturer, det kan också tillämpas på samma ställen som du skulle WD-40. Torka den med en trasa eller svamp. Den varar längre än WD-40, men du kommer fortfarande att behöva ansöka på nytt flera gånger under vintern.

Eftersom bromsvätska kan korrodera gummi under längre perioder, bör detta vara det sista alternativet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124756.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.