Vilka är de tecken på en dålig vattenpump?

Motorns vattenpump är en av de viktigaste delarna i fordonets kylsystem. Det håller din motor från överhettning. En överhettning kan motorn förstöras eller resultera i dyra reparationer. Funktioner

En vattenpump är metall och fästs på framsidan av din motor med ett sigill. Inuti metallhöljet bosatt en roterande axel och en centrifugalpump. Den motsatta änden är inte kopplad till motorn har en remskiva fäste för bältet att sitta på och rotera.
Betydelse

Vattenpumpen fungerar när motorn är igång. Det pumpar kallt vatten och kylvätska i motorblocket och huvudet, och sedan ut motorn genom en slang in i kylaren. Kylmediet cirkulerar genom kylaren för att sänka dess temperatur och rör sig sedan tillbaka till vattenpumpen via en slang och in i motorn på nytt. Denna cykel upprepas så länge som motorn är igång.
Temperatur
p Om ditt vatten pumpen inte fungerar effektivt, kommer du att märka en ökning i motorn temperatur. Detta kan observeras på temperaturmätaren inne i bilen. Det är en bra idé att veta där spårvidden vilar i normal drift, så att du kommer att märka en högre än normal temperatur läsning. Vissa fordon kommer också att varna dig för den höga temperaturen genom att aktivera ljuset kontrollera motorn. De flesta bildelar butiker kan bifoga en mätare till din bil och hämta felkoden så att du kan byta ut den delen. Addera Läckor

När en vattenpump misslyckas, det brukar bli varm, blås tätningen och börja läcka. Om du lägger till vatten till din radiator eller radiator overflow kanister på en kontinuerlig basis, då finns det en vattenläcka. För att se om det är vattenpumpen, kan du placera en bit kartong direkt under vattenpumpen på natten och kolla för att se om den är våt från läckande vatten och kylmedel nästa morgon. Du kan också känna undersidan när motorn är kall för att leta efter läckor.
Ljud

Om drivremmen eller kamrem, som driver vattenpumpen, är lös från slitage, kommer det att få pumpen att fungera ineffektivt. Bältet ska vara tight och du bör kunna observera minimalt slack i det när du trycker den med fingrarna. Om remmen slirar, kommer det att göra ett gnisslande ljud och bör bytas ut. Om du märker en skramlande eller morrande ljud, kan det vara impellern eller lagren som har misslyckats i din vattenpump. Detta kommer att leda till ineffektiva eller ingen kylvätska pumpas in i din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126086.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.