Hur man lagrar en 5,7 HEMI för Winter

Korrekt vinterförvaring av din 5,7 liters Hemi är avgörande för motorns livslängd. Felaktig förvaring av bilmotorer kan resultera i torkade ut sälar, korrosion av motordelar, vatten ackumulation, gnagarangrepp, deformation av bärande delar, och många andra oönskade villkor. Dessa förhållanden kan undvikas med ett fåtal mycket enkla underhåll försiktighetsåtgärder. Saker du behöver
utbytesmotor vätskor
WD-40
Bränsle stabilisator
Visa fler instruktioner
1

ändra alla motor vätskor. Motorolja absorberar vatten under dess livstid och kommer att frigöra detta vatten in i insidan av motorn. Detta vatten och andra föroreningar i motoroljan fräter motorns inre delar om den inte sprang ofta. Efter byte av motorns olja och filter, måste motorn gå några minuter så att den färska oljan att cirkulera i hela oljekanalerna och lager. Transmissionsolja och kylvätska bör också spolas och fyllas på vid denna tid.
2

Fyll bensintanken. Tomt utrymme i fordon bensintank kommer att tillåta fukt att samla in som kommer att förstöra bränsleinsprutarna gång. Lägg bränsle stabilisator vid påfyllning och kör motorn i några minuter för att säkerställa cirkulation av stabilisatorn.
3

Rengör utsidan av motorn och omgivande komponenter. Detta kommer att ta bort korrosiva element från vitala motordelar. Gummi ytor bör beläggas i gummi balsam för att förhindra torr röta och krympning av dessa delar.
4

bort tändstiften och spraya WD-40 eller liknande olja i förbränningsrummen. Rotera manuellt motorns vevaxel några gånger efter detta att grundligt belägga cylinderväggarna och kolvringar i olja. Lämna tändstiftet ut och göra detta regelbundet under hela lagringsperioden. Dessutom, ta bort bilens batteri för att förhindra korrosion.
5

Cover öppningar runt fordonet såsom avgassystem tips och ventiler värmare för att förhindra kondens och gnagarangrepp.
6

Förvara fordonet i friläge och flytta runt för hand för att förhindra tillplattning av hjullagren. Växla mellan växlarna vid denna tid för att hålla växellådan löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130310.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.