Hur Wire en 10 SI Generator

Den 10SI generatorn är tillverkad av Delco och introducerades i början av 1970. Det var Delco första generatorn med en intern spänningsregulator och erbjöd en effekt på mellan 37 och 85 ampere. De flesta Delco generatorerna är ganska lätt att tråd och Delco 10SI är inget undantag, eftersom den har två huvudsakliga terminaler och en tredje dubbel sockel som en bi-wired kontakten går in. Saker du behöver
Lätta gummihandskar
Skiftnyckel
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil. Bär lätta gummihandskar innan du försöker koppla din Delco 10SI växelströmsgenerator.
2

Ta bort den svarta kabeln som är ansluten till den negativa polen på bilbatteriet med en skiftnyckel. Den motsatta änden ansluts till en metalldel på bilen och fungerar som grund, så ta bort denna kabel först stoppar el går till bilen.
3

Ta den röda batterikabeln från pluspolen av batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Den motsatta änden går till startmotorn och 10SI generatorn, så du måste se till att de är isolerade.
4

Använd en ficklampa för att hitta anslutningarna på generatorn. En Delco 10SI generatorn terminalerna på baksidan så det kan vara svårt att se utan att använda en ficklampa. Den bakre panelen har två stora terminal stolpar. Du kommer att se en mutter skruvas på ena polen märkt "Batt" medan en platt-skruv på den andra terminalen är märkt "GND". Resterande terminalen är en dubbel plasthylsa som en bi-wired kontakten går in.
5

Ta bort skruven från den stora terminalen märkt "GND" med hjälp av en platt skruvmejsel. Leta upp en tjock svart kabel i närheten av Delco 10SI växelströmsgenerator. Du kommer att se en metall ögla i änden av kabeln. Placera öglan över skruvhålet, sedan in skruven och dra åt ordentligt med platt skruvmejsel.
6

Ta bort muttern från den stora terminalen märkt "Batt" med hjälp av en skiftnyckel. Leta upp en tjock röd kabel i närheten av generatorn. Den har en metall ögla på slutet, den motsatta änden går till startmotorn och bilbatteriet. Sätt metall ögla över den gängade terminalen polen, byt muttern med fingrarna. Dra åt muttern med en skiftnyckel
7

Lokalisera två trådar nära generatorn:. En är vit, den andra röd. De förenas i en plastplugg enhet. De andra ändarna av trådarna går att ge start-up-spänningen för generatorn och spänningen kontrollera respektive. Hitta plast dubbla uttaget på baksidan av generatorn: det finns bara en. Sätt i plastpluggen i änden av de två kablarna i uttaget så långt det går. Du hör att den klickar på plats. Försiktigt dra ur kontakten för att se till att det säkert är monterad.
8

fast den röda batterikabeln till batteriets pluspol märkt "Pos" med hjälp av en skiftnyckel. Fäst den svarta batterikabeln till batteriets minuspol märkt "Neg" med en skiftnyckel för att slutföra kabeldragningen din Delco 10SI växelströmsgenerator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129635.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.