Hur man tar bort slam från en 2,7 Dodge Motor

Ta bort slam från en 2,7 liters Dodge motor kan skydda din bil och hålla den på vägen för många fler miles. Dodge s 2,7 liters motor som används från 1998 till 2004 årsmodeller kan utveckla interna oljeslammet av flera skäl. Den vanligaste orsaken är kylvätska in i motorn från en trasig vattenpump. Andra orsaker kan vara slam igensättning trånga oljekanalerna i motorn eller ett PCV-system som inte tillåter tillräckligt med gaser att fly, vilket orsakar oljan att bryta ner i förtid. Ta bort slam och ändra din underhållsplan kan förhindra långsiktiga problem uppstår. Saker du behöver
10 liter konventionell olja
5 liter syntetisk olja Sida 3 oljefilter
motor flush
Transmissionsolja
Oil pan gasket eller tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1 olja

Töm och byt oljefilter. Genom att tömma all olja och byte av oljefilter, kommer du att kunna sänka oljetråget utan att oroa dig att tappa den eller spilla olja. Byta oljefilter kommer att hålla någon olja kvar i motorn från att droppa ner på marken.
2

Släpp oljetråget. När oljetråget skruvförbindning lossas, kan pannan sänkas till marken och inspekteras med avseende på slam. Om du har en 2.7 liters V6 från 1998 till 2004 årsmodeller, finns det sannolikt en del slam uppbyggd i pannan.
3

Rengör oljetråget. Använd ett milt rengöringsmedel som automatisk transmissionsolja att rengöra oljetråget. Du kan behöva gnida inlåning med en handduk, eller lossa dem.
4

Byt packning och montera oljetråget. Efter rengöring av oljetråget, skrapa bort eventuell kvarvarande packning kvar på sina kanter. Ersätt den gamla packningen med en ny eller använda en RTV flytande packning runt kanterna. Rada upp oljetråget med motorn och sätt tillbaka den med bultar, och se till att packningen sitter ordentligt.
5

Fyll oljan med konventionell olja. Oljefiltret ersattes i steg 1, så det behöver inte bytas ut igen. Fyll motorn till lämplig nivå som läst på oljestickan. Olja kapacitet varierar beroende på årsmodell, så se till att kolla din bruksanvisning för korrekt fyllning belopp och kom ihåg att kvarvarande olja kvar i motorn gör att bilarna sällan ta hela angivna oljevolymen.
6

Kontrollera oljefiltret. Efter några dagars körning bort oljefiltret och kolla det för skräp. Om filtret är rent och inget slam är synlig, har slammet tagits bort. I detta fall, gå till steg 8. Annars, avsluta en motor flush.
7

Slutför en motor flush. Det finns flera märken av motor flush på marknaden, och någon kommer att göra jobbet på rätt sätt. En motor flush kommer att klara eventuella kvarvarande slamavsättningar i din motor. En flush innebär att ändra din olja filter, lägga till färg till den aktuella oljan, och tomgångskörning under 15 till 30 minuter. Efter denna tid, tappa ur oljan och spola och ta bort oljefiltret.
8

Fyll med syntetisk olja. De flesta kvarvarande slammet bör nu tas bort från motorn. Komplettera din tjänst genom att fylla motorn med syntetisk olja och använda en hög filter kvalitet olja. Syntetisk olja motstår slam och kommer att förhindra slam uppbyggd händer igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126102.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.