Vad är skillnaden mellan en Float Laddare & en underhållsladdare ?

Både float och trickle laddare är enheter som långsamt avger lågspänning avgifter till ditt bilbatteri , återställa batteriet till ett fulladdat status under flera timmar . Subtila skillnader mellan de två enheterna bestämmer vilken laddare som är bäst för dig . Float Laddare

Float laddare är utrustade med elektronik som gör att enheten ska slås på och av . Detta är bra om du kommer att ha laddaren ansluten till batteriet under en längre period . Enheten stängs av automatiskt när batteriet är fulladdat och slås på igen när batteriets laddning minskar .
Trickle Laddare

Trickle laddare fungerar på liknande sätt flyta laddare . Du ansluter underhållsladdare till batteriet terminal och en långsam , stadig ström av lågspänning el laddar batteriet . Trickle laddare dock inte kommer med på /av- funktionen av flottören laddaren. El fortsätter att strömma till batteriet tills du tar bort underhållsladdare .
Överväganden

En rännil laddare är mest effektiv när du är tillgänglig för att stänga efter att batteriet har laddat . Överladdning ditt batteri kan orsaka permanenta skador . Om du inte har möjlighet att övervaka laddningen , eller om ditt fordon är i förvaring under en lång period , en underhållsladdning som automatiskt stänger av sig själv och den är det bästa alternativet . Men om kostnaden är ett problem för dig , trickle laddare är betydligt billigare .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129697.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.