Hur man kan förbättra gas körsträcka på en äldre Chevy V8

Oavsett vilken modell av bil du kör, du vill alltid att få så många miles av varje liter bränsle som är möjligt, och en gammal Cheva V8 är inget undantag . Men förmodligen inte den mest bränsleeffektiva fordon på vägen, det finns fortfarande ett antal steg du kan vidta för att säkerställa att din Chevy V8 körs så effektivt som möjligt oavsett hur gammal den är. Instruktioner
1

Ta bort allt som du inte behöver eller använder från din bil. Ta allt ur stammen och bli av med allt som tar upp plats i baksätet. Du kan även ta ut baksätet om du aldrig använder dem. Den ljusare din bil är, desto mer bränslesnåla det kommer att bli. Det tar extra bensin för att flytta någon övervikt att bilens bärande, så allt du kan kasta överbord kommer att öka din körsträcka.
2

Drive stadigt och förnuftigt. Köra oregelbundet kan minska din gas körsträcka med upp till 33 procent. Försök att hålla en konstant hastighet och undvika att sakta ner och påskynda för ofta. Snabb acceleration och häftig inbromsning bränner en massa bränsle. Det är en bra idé att använda farthållaren för att hjälpa dig att upprätthålla en stadig körmönster om du är på en motorväg. Addera 3

Förvandla din motorn om du inte ska flytta. Om du är i en trafikstockning och det är klart du inte kommer att gå någonstans för en stund, inte sitta där med motorn vända på slöseri med bränsle. Om din bil inte rör sig, det finns ingen mening med dess motor igång alls.
4

Förvandla din motorn samtidigt gå ner långa, branta backar. Den energi som din inställning till kullen kommer att multipliceras när din bil är på en nedåtgående trend. Dina bromsar och lampor fungerar fortfarande, så det är helt säkert.
5

Pump dina däck upp till det rekommenderade trycket. Den idealiska trycket för din Chevy ska visas på insidan panel av förardörren, i handskfacket eller i bruksanvisningen, men den kommer att variera beroende på modell och år av sin produktion. Däcken är pumpade till rätt nivå kan öka bränsleeffektiviteten med 3,3 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129005.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.