Hur rengör motorns ventiler i en Civic

Korrekt kör motorventiler är avgörande för effektiviteten i bilmotorer. De måste rengöras regelbundet. Att låta motorn ventilen att förbli smutsig kan påverka tomgång och detta kan påverka hur motorn fungerar. Saker du behöver
Bruksanvisning
Skruvmejsel
12mm skiftnyckel
Carbon renare
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Ta bort anslutningskabeln från den negativa batteri utlopp. Skruva loss muttern som är belägen på kabeln klämman. Lossa klämman från terminalen.
2

Öppna suffletten, inspektera ventiler för smuts och damm. Hitta de två skruvarna som fäster ventilen till spjällhuset. Dessa kan vara placerade på baksidan av motorn på höger sida i närheten av brandväggen. Motorventilen skruvar är mycket känslig, därför är det viktigt att du hanterar dem med omsorg.
3

bort den elektriska kontakten från ventilen, tryck ner på ovansidan och undersidan av den elektriska kontakten för att ta bort det från ventilen.
4

Lossa ventilen från spjällhuset och lägg dem på ett bord eller på en säker plats på golvet. Vänd det över att ha titta på öppningen. Du bör kunna hitta två öppningar till bakre av ventilen. Lokalisera sensorn inuti ventilen, undersöka sensorn, för att se till att det inte finns några dammpartiklar i sensorn.
5

Öppna elektroniska delar rengöringsmedel och distribuera den generöst över sensorn. För hårt smutsade sensorer, häll lite av rengöringsmedlet i en skål med varmt vatten och placera sensorn inuti den under tio minuter. Kasta vatten, fyll skålen med vatten och mer rengöringsmedel. Placera sensorn tillbaka i skålen. Se till att rengöringsmedlet körs klart med några smutspartiklar i den. Om det fortfarande finns smutspartiklar förekommer, upprepa hela processen.
6

Sätt ventilen tillbaka in i motorn, se till att den är ordentligt på plats. Fäst de två skruvarna som tidigare togs bort med en skruvmejsel. Slå på motorn och låt den fortsätta att köra under en period av fem minuter. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129004.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.