Hur man tar bort rost från en gastank

Om en gastank inte är ordentligt vårdas och hållas fullständigt, kan rost uppstå. Det kan lätt hitta ett sätt att ta tag i gastankar som helt enkelt inte används regelbundet och är därför inte korrekt spolas. Rost är nästan säkert att ske inom gastankar som lämnas utan uppsikt i månader i sträck. Det är också utbrett bland fordon som är lagrade under långa tidsperioder. Saker du behöver
Rostskydd produkt
Visa fler instruktioner
1

Plan för att hantera rost innan det kan hända. Använd ett rostskydd produkt att hålla rent och fritt flytande.
2

Coat tanken med rostskydd material som polyresin, glasfiber harts eller vinylester. Kontrollera med din bilens tillverkare för att avgöra vilken produkt som fungerar bäst för den aktuella bilen.
3

Håll gastankar fulla, vilket ger föga utrymme för rost att ta tag och spridning. Lämnar utrymme där luften kan fastna och blanda med villkoren i atmosfären för att uppmuntra rost så småningom kan skada gastank permanent.
4

Använd ättika för att spola rost ur tanken. Avlägsna tanken för att slutföra processen att vara säker så ingenting kan göra sin väg in i fordonet. Skölj tanken grundligt med högtryckstvätt utrustning. Se till att allt överflödigt bensin rester avlägsnas (tills vattnet är klart, utan en bensin lukt). Fyll sedan tanken med vinäger och låt det sitta i mellan 12 och 24 timmar. Avlägsna vinäger från tanken och skölj den ordentligt med vatten igen. För att motverka vinäger syra, lägga till mellan hälften och en kopp bakpulver, beroende på tankens storlek. Att se den bakpulver rockar hela ytan. Låt det sitta i mellan 20 och 45 minuter. Skölj noga igen med vatten. Se till att inget vatten kvar i tanken innan du fyller den med bensin igen.
5

Använd en professionell bensintank spolning kit. Dessa kan köpas från många bil del butiker eller ens genom fordonets tillverkare. Dessa kit är utformade för att säkert ta bort rost. Följ instruktionerna på varumärket väljs av produkten. Upprepa som rekommenderas.
6

Ta bilen till en bil butik som har utrustning som säkert kan spränga rost ur tanken med koldioxid (CO2). Den CO2 lämnar absolut inga rester efter sig och är ett av de säkraste sätten att rengöra rost ur en gastank.
7

bort bensintanken och ta (eller skicka) den till ett företag som inte kan bara ta bort rost, men också på nytt sporra eller belägga den med hjälp av en process som kommer att hjälpa till att avvärja ytterligare rost.
8

bort rost från utsidan kanten av tanken omedelbart. Rust tenderar att sprida sig ganska snabbt när den får fäste. Därför är det viktigt att ta bort den så fort den är först fläckig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126740.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.