Hur man byter ett säkerhetsbälte i en 2002 Honda Civic EX

Honda Civic är en av de bäst säljande fordon på marknaden, regelbundet konkurrerar om antalet en plats i USA. Det finns en mängd olika modeller, allt från den grundläggande Civic upp till Civic EX och Civic EX Special Edition. Precis som alla andra fordon på vägen, Civic s delar är föremål för slitage med tiden. Vid något tillfälle kanske du behöver byta säkerhetsbältena i bilen. Jobbet är enkelt och kan göras i några få steg. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Hylsnyckelsats
Wrench in
Säkerhetsbälte reservdelar
Visa fler instruktioner
baksäten
1

Leta upp säkerhetsbältet som behöver bytas ut. Om du har att göra med mitt säte, helt enkelt fälla sitsen upp och ur vägen och du kan börja ersätta bältet och ankare. Med de bakre ytterplatserna du kommer behöva byta axelremmar samt.
2

Bänd bort locket från axelremmar fästet på sidan av interiören. Lossa skruvarna som håller fästet på plats med en nyckel eller hylsa. Ta bort fästet och placera bältet åt sidan.
3

Leta ankaret bilbälte, vilket är under sitsen. Dra fram sätet och dra ankarna ur sina förskurna slitsar i botten av sätet. Följ axeln ner till basen. Lossa alla bultarna med en nyckel eller hylsa för att ta bort ankaret. Koppla loss ledaren och ta bort hela ankaret från fordonet.
4

Byt ankaret och sidomontage med nya fästen, och dra remmen därefter. Installera ankaret först, bultning tillbaka på plats och ersätta ledningar. Tryck på ankaret genom dess plats i sätet. Montera tillbaka axelremmar till insidan väggen, och fäll ryggstödet på plats.
Framsäten
5

Lossa axelremmar från det inre sidovägg Civic med en hylsa och spärrskaft eller en skiftnyckel. Placera remmen på stolen och följ den ner till botten sele längs stolen. Skjut stolen ur vägen för att komma till botten sele. Avlägsna bultarna med en sockel eller spärrnyckel.
6

Leta bältet ankare på insidan av sätet (högra sidan av förarens stol, eller vänster passagerarsidan) bredvid konsolen. Lossa kablaget och skruva isär ankaret för att ta bort den gamla ankare från bilen.
7

Montera nya ankare på plats och anslut kablaget. Placera den nya nedre selen och kör bandet upp till axelremmar byggform på sidan av interiören. Installera den nya axelremmar med bultar det på plats. Flytta stolen tillbaka till sitt ursprungliga läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129018.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.