Dodge Diesel Underhåll Tips

Dodge dieselmotorer, särskilt Dodge Cumming-stil motorer, är bra för prestationshöjande tekniker och underhåll. Dodge dieselmotorer är robusta och, med rätt mängd justeringar och korrekt underhåll, kan uppgraderas för att ge dig fantastiska prestanda från bränsle - fram till mitten av 20-talet i miles per gallon - och stora olje-prestanda. Transmission

På en Dodge dieselmotor, särskilt en med en turbomotor, är det viktigt att hålla ett öga på transmissionen. Dodge Diesel lastbilar kör med en massa hästkrafter, vilket kan sätta en enorm belastning på överföringssystemet. Vi rekommenderar att du kontrollerar transmissionsolja var 10.000 miles om du bär tunga laster med din lastbil. Din sändning kommer att behöva ett band - även kallat ett bälte - justering var 24.000 miles. Vilka bälten behöver ändras och när beror på året och gör din Dodge diesel, så kolla i bruksanvisningen att ta reda på vad som är lämpligt för din bil.
Uppgradering

motor i en Dodge diesel kan uppgraderas som en del av underhållet för att öka prestanda ur din maskin. En vanlig uppgradering är för insprutare. Dessa spridare kan spara bränsle energi när du kör, eller uppgradera hästkrafter i motorn. När du gör dessa typer av underhåll uppgraderingar, är det viktigt att hålla motorn svalna, och installationen av ett högt flöde avgasröret kan hålla motortemperaturer nere.
Dual Filtrering

Ett sätt att få extra olja körsträcka av din dieselmotor är att installera en dual-fjärrsystem bypass filtration. Dessa filtreringssystem förbi reguljär schema för din bil, i stället så att du kan byta olja endast när en oljeanalys - testning av olja för slitage - indikerar en förändring behövs. Dessa dubbla filtersystem dubbla oljefilter att hålla ut skräp och ta bort vatten från oljan, förhindrar rost och slitage på motorn. Amsoil gör dubbla filtersystem specifikt för Dodge dieseldrivna lastbilar och kan förlänga livslängden på din olja från 3000 innan en förändring behövs till 20.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124877.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.