Hur att granska drivlina och CV stövlar på en Chrysler Sebring

När det gäller att hålla din Chrysler Sebring på vägen, måste du utföra de stora underhållsrutiner samt små. En av dessa små rutiner omfattar undersöka drivlina och CV stövlar att se till att sand, salt eller silt inte kan komma in i CV-leden och gör styra din Chrysler Sebring svårt. Så här inspektera dessa delar. Saker du behöver
Chrysler Sebring
Ficklampa
Rag
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera drivlina och CV stövlar på din Chrysler Sebring. Drivlinan hänvisar till hårdvaran som går in i din hjulhuset. En del av maskinvaran, CV-leden, är inkapslad av CV boot. CV boot inte bara håller ut delar av vägen, men också håller leden välsmord. Genom att skjuta under din Sebring nära en av hjulhusen, kommer du lätt kunna hitta den gummiskydd och hårdvara.
2

Torka en ren trasa längs CV boot och se om någon överskottssmörjmedel lossnar på trasan. Om så, då din CV boot behöver bytas.
3

Titta på ditt CV boot för att se om det finns några sprickor, skavda, delning, skivning eller torr-röta av gummi . Om så är fallet, då CV boot behöver ändras för att bevara drivknut.
4

Kontrollera drivlinan (vilket är hårdvaran som går in i bagageutrymmet) att se till att det inte är onormalt böjda . Detta är en sällsynt företeelse på din bil, om det inte har varit i en olycka eller ytterst tuffa körförhållanden som har skrapat undersidan av din Chrysler Sebring.
5

Slutför denna undersökning genom att inspektera de övriga tre drivlinor och CV stövlar för onormalt slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124347.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.