Felsökning Barnsäkerhetsspärr på en 1989 Mazda 626

Barnsäkerhetsspärr kan slås på eller av med förälder till barnet eller föraren av bilen. Dessa lås används för att hindra ett barn från att oavsiktligt öppna dörren av fordonet och falla ut. Barnsäkerhetsspärren hindrar barnet från att öppna dörren till bilen om låsen är låsta, olåsta eller även om låset skjutas upp. 1989 Mazda 626, som många andra fordon, har ett barn funktion säkerhetslås för de bakre dörrarna i bilen bara. Men innan du sätter låsen på, bör du felsöka dem att säkerställa att de fungerar korrekt. Instruktioner
1

öppna en av bakdörrarna på Mazda 626.
2

Titta på insidan dörrpanelen. Du ser spärren som effektivt stänger och öppnar dörren, liksom en liten svart switch. Det kommer att finnas en stämpel ovanför brytaren med "Barnspärr" skrivet på den. När omkopplaren är i nedfällt läge, är låset utanför.
3

Tryck barnsäkring växla upp för att slå den bakre dörrens säkerhetslås på. Upprepa detta med den andra bakdörren av fordonet.
4

Stäng båda dörrarna och lås bilen.
5

Försök att öppna båda bakdörrarna från insidan av bilen. Om någon dörr öppnas, är lås bryts och du måste ta bilen till en Mazda återförsäljare eller mekaniker som skall fastställas. Om varken dörren öppnas, fortsätt till steg 6.
6

låsa upp dörrarna från förarplatsen. Försök att öppna båda bakdörrarna från insidan av bilen. De säkerhetslås är utformade för att inte öppna även när bilen är olåst. Om någon dörr öppnas, är låsen bröts och, ja, måste du ta 626 till en Mazda återförsäljare eller mekaniker som skall fastställas. Om de bakre dörrarna stannar låst, fortsätt till steg 7.
7

låsa upp dörrarna från förarplatsen. Försök att öppna båda av de bakre dörrarna från utsidan av bilen. Eftersom låsen är utformade för att endast öppna från utsidan, bör du kunna öppna dörrarna. Om du inte kan öppna olåsta bakdörrar, låsen är felaktig och du kommer att behöva lätta på över till en Mazda återförsäljare eller mekaniker som skall fastställas. Om du kan öppna bakdörrarna med barnet lås på och bilen olåst, än låsen fungerar bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128866.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.