Transmission Oil Tips

Transmissionsolja är ett smörjmedel för alla rörliga delar inuti överföringen av din bil. I en automatisk växellåda, har vätskan tre jobb. Den transmissionsolja för automatisk fungerar som ett smörjmedel och ett kylmedel. Det överför också energi från transmissionen till motorn. Transmissionsolja och väl hand om det är viktigt för ditt fordon för att hålla alla delar av det fungerar. Använd rätt olja
Kontrollera att du använder rätt växellådsolja specifik för din bil.

Konsultera din instruktionsbok. En automatisk fordon kommer att kräva automatisk transmissionsolja, men en manuell bil kan kräva allt från tunga hypoiddrev olja till vanlig motorolja till även automatisk transmissionsolja. Användning av fel växellådsolja kan leda till större problem i framtiden. Stick med vad som rekommenderas i bilens instruktionsbok.
Byt olja


längre transmissionsolja sitter i bilen desto längre riskerar kontaminering, plocka upp metallspån från motor och liknande. Eftersom det hjälper till att hålla din motor smörjs och trim, kan en brist på det leder till behöver en ny växellåda, vilket är en betydligt dyrare fix över tiden. Hur ofta du byter transmissionsolja kan bero på hur många miles du sätter på din bil. Manuell och automatisk växellåda vätskor bör bytas var 30.000 miles eller en gång per år om du är bogsering av tunga laster i värmen, enligt Popular Mechanics.
Kontrollera Color

Kontrollera din transmissionsolja själv genom att konsultera bilens instruktionsbok. Den bör ha ett avsnitt om hur man kontrollerar nivån transmissionsolja. Leta upp oljestickan för din transmissionsolja. Det är oftast rött på slingan där du drar ut den. Dra upp mätstickan och torka av pinnen ren. trycka in den och dra ut den igen. Du kan läsa om den är låg eller inte på spetsen av pinnen. Kontrollera färgen på fluiden. Använda ett vitt papper handduk, torka lite off och inspektera den. Vätskan bör vara en ljusröd färg. Om det inte är, måste du ta det i en sändning oljebyte. Läckor


Watch skillnad från vanlig olja, inte transmissionsolja inte brinner upp. Detta innebär att om det är låg när du kontrollerar det eller ser du rött vätska när fordonet har varit, du har en läcka. Ta din bil till en betrodd och certifierad mekaniker och se vad problemet är. Teknikern kommer att kunna lokalisera läckan och låta dig veta hur det behöver fixas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127192.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.