Vad orsakar en bil att vibrera när körning över 65

Nästan varje bilägare har upplevt det:? Din bil är bra när man kör runt i stan vid måttliga hastigheter, suspensionen smidig och bekväm. Sedan, vid motorvägen hastigheter, börjar bilen vibrerar så mycket att den hotar att slå dina tänder ut, för att inte nämna det faktum att det ger dina passagerare en riktig skräck. Det finns flera problem som kan orsaka en bil för att vibrera med en hastighet på 65 km /h och uppåt. Den bästa lösningen är att metodiskt gå igenom de problemområden som kan orsaka detta tillstånd. Dålig Alignment

Om fjädring på din bil är ur läge, kan det orsaka att hjulen vibrerar vid vissa hastigheter. Ibland vibrationen sker mycket långsammare, men andra gånger kommer att ske vid motorvägen hastigheter, t.ex. när du kör på 65-mph eller mer. Dålig anpassning kan orsakas genom att köra in i några trottoarkanter eller olyckor som har böjda upphängningskomponenterna eller knackade dem ur läge. Utslitna fjädring bussningar kan också orsaka problem. För att avgöra om måttet är fel, ta bilen till en anpassning butik, där mekaniker kan kontrollera det.
Ojämnt slitna däck
p Om däcken på din bil är ojämnt slitna, kan de få den att vibrera, ett problem som kommer att bli mer märkbar vid högre hastigheter. Ojämnt slitna däck kan orsakas av dålig inriktning eller med en inriktning som inte är inställd på fabriksinställningarna. Däck som är slitna överdrivet kan också vibrera vid hastighet. Ha en däckverkstad inspektera dina däck och ersätta någon som farligt är slitna eller ojämna.
Slitna Suspension Bussningar

annan potentiell orsak till en skakande, vibrerande bil vid motorvägen hastigheter är slitna fjädring bussningar, såsom kulleder och kontroll bussningar arm. Till exempel, BMW är ökända för att ha slitna bussningar kontroll arm, vilket kan leda till skakningar i höga hastigheter och vid inbromsning. En professionell mekaniker bör inspektera bilens fjädring för att avgöra om det finns alltför stora rörelser i upphängningen från slitna bussningar.
Bent Hjul och delar Suspension

Hjulen på en bil har ett hårt liv - de utsätts för gropar, gupp och trottoarkanter, och i processen kan bli böjd. Om de är böjda, kommer de orsakar definitivt fordonet att vibrera vid hastigheter. En visuell inspektion kan utföras på hjulet, men det bästa sättet att avgöra om hjulen är böjda är genom användning av ett hjul balanseringsmaskin på en verkstad, hjulet kan således bytas ut eller repareras. Fjädringskomponenter såsom kontroll vapen och dragstänger kan också bli böjda från att träffa potthål och trottoarkanter, samt en följd av mindre olyckor. Detta kan också orsaka en bil att vibrera vid 65 mph, så väl som andra hastigheter. Warped bromsar rotorer kommer att göra en bil skaka vid höga hastigheter också, men det brukar hända när du bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131749.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.