Hur man bibehåller elbromsarna

Ett elektriskt bromssystem fungerar genom att el till elektromagneten ansluten till fordonets bromstrumman. Detta är en mycket känslig bromsaggregat. Eftersom detta är eldriven, många faktorer spelar in, om det inte fungerar, såsom dålig elledningar, en lös bromsback, inte tillräckligt med elkraft för att dra bort en fast broms stopp eller dålig elektrisk broms underhåll. Inspektion av det elektriska bromssystemet bör ske regelbundet, minst varje månad. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Lug nut skiftnyckel
stödbenet
Brake sprayar rengöringsmedel
Shop trasa
Kraftig silikonsmörjmedel
Wrench
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna med en klack skiftnyckel. Placera en domkraft under metallkonsolen för chocker glider sedan en pallbock under bilen. Stödbenet ska placeras under axel på fordonet.
2

Ta bort muttrarna och dra av hjulen. Dra ut bromstrumman att exponera hela bromsaggregatet.
3

Bänd upp gummit skyddande kortplats för malteserhjulet eller justering placerad bakom bromsen med en skruvmejsel. Använd skruvmejsel för att vrida ratten på inställningsratten. Detta kommer att expandera bromsbackarna mot bromstrumman.
4

Spray hela bromsaggregatet med broms sprayar rengöringsmedel för att ta bort all smuts och rost sedan torka bromsaggregatet med en torr trasa.

5

Skruva loss de två skruvarna bakom ratten montering och ta bort dem. Använd skruvmejseln för att bända metall täcker bort bromsklossarna och bromsbelägg reglaget. Flytta till det andra hjulet och utföra samma förfarande. Alternera nyfikna processen från den ena sidan till den andra så att det lossnar så småningom.
6

Dra den främre och bakre bromsbelägg off sedan dra ut reglagen bromsbelägg. Det finns inget speciellt sätt att dra dessa ut: bara använda en liten mängd kraft och "vicka" dem ur sina platser. Torka dem rena med en trasa. Applicera lite glidmedel på båda skjutreglagen '"slides." Slip dem tillbaka till sin plats i bromsaggregatet. Också lägga smörjolja på båda bromsbelägg '"glidande" sidor sedan ersätta dem på deras platser på bromsen. Byt metall hölje.
7

ihop delarna du bort för att installera bromstrumman. Se till bromstrumman är snugged tätt på monteringslinjen. Montera tillbaka hjulet. Rikta in skruvhålen på bulten parentes. Skruva åt muttrarna på plats. Skjut den hydrauliska domkraften under chock montering baren. Pumpa det högt nog för att du ska kunna dra stödbenet ur vägen sedan sänka bilen till marken.
8

Inspektera bromsledningarna för läckage.
9

Se en reparationshandbok specifikt till bilens modell-år för ett elektriskt schema för de elektriska bromsar. Inspektera ledningarna setup för eventuella lösa anslutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128843.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.