1977 Ford Pick Up Truck startar inte

Om din 1977 Ford pickup inte startar, det finns en mängd olika problem som kan orsaka det. Om du är strandsatta och inte har många verktyg med dig, det finns ett par knep att använda för att försöka få bilen att fungera igen. Det finns dock vissa problem, till exempel sådana som hänför sig till det elektriska systemet, tändning, bränsleinsprutning, spruckna spolar eller distributör som kan leda till dyrare reparationer vid en auto servicecenter. Att känna några av de knep och tips kan hjälpa dig att komma tillbaka på vägen snabbt. Saker du behöver
Hammer eller långt metallföremål
flaska kolsyrad läsk
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din 1977 pickup och inspektera batterianslutningarna öljetter där de ansluter till batteriet. Om terminalerna är korroderade, häll kolsyrad läsk över öljetter. Syran i soda löser upp korrosion, släppa elektricitet att strömma till startmotorn. Om du har en trasa eller trådbunden borste, skrapa bort korrosion.
2

Kontrollera anslutningarna på batteriet för att se till att de sitter fast ordentligt på bilens batteri. Många gånger kommer en bärgningsbil förare försöker bara slingra batterikablarna för att se om det är bara en lös koppling som hindrar bilen från att starta upp. Om batterikablarna själva misslyckas, ibland lite slingra kommer återansluta allt på sin rätta plats. Försök starta bilen igen.
3

Knacka på startmotorn med en hammare eller annat trubbigt föremål, t.ex. en golfklubba eller basebollträ. Om trucken har en virvlande ljud följt av ett klick, så är det mest troligt starter som hindrar trucken från veva ordentligt. Gängning ändarna på startmotorn kommer att hjälpa den att återuppta kontakten med svänghjulet. Men om startmotorn gör ett gnisslande ljud när den ingriper med svänghjulet, är det viktigt att byta startmotor direkt, annars kan du orsaka permanenta skador på svänghjulet, vilket är en mycket dyrare reparation.
4

Pop kopplingen på din bil om inget annat fungerar. Du kan behöva några vänner eller andra närliggande bilister att hjälpa till att bygga momentum. Flytta trucken i första växeln och satte nyckeln i tändningslåset. Håll kopplingen nere så att fordonet kan rulla fram fritt. När det börjar rulla, släpp kopplingshandtaget och vrid nyckeln samtidigt. Fordonet ska då starta. Var noga med att se upp för potentiella faror som du inte kommer att ha mycket bromsförmåga tills lastbilens motor är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129833.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.