Vad är bilen RPM ?

Varvtal är en indikation på hur hårt din motor arbetar för att driva din bil i någon riktning . Om de slutar helt , kommer bilen stå. Om de ökar till en hög nivå , riskerar du att skada din motor . Definition

RPM eller varv per minut , berättar en chaufför hur snabbt hans motor snurrar . En bilmotor kan vanligtvis hantera snurra upp till 6000 varv per minut , men varje fordon är olika. Läsaren på instrumentbrädan kommer att berätta hur mycket din motor kan ta , vilket indikerar en hastighet för fort genom sektionering av dessa RPM nivåer i rött .
Hur RPM Arbete

du bilmotor snurrar för att skapa energi som krävs för att bilen ska röra sig . När du skickar mer gas till motorn , motorn varvtal i väntan på förflyttning och i väntan på foten flyttar bort bromsen . Om du är på en stoppskylt , eller stoppas på annat sätt , bör din tomgången på ca 1000 varv per minut .
Red Foder
Om dina RPM få upp alltför hög , kommer du skada din bil .

Om du ger motorn för mycket gas för rörelsen den kan åstadkomma i det ögonblicket - om din fot är på bromsen , du försöker att gå upp en hal backe , eller din bil har fastnat spinning dess hjul - du kan röda linjen ditt fordon . Det orsakar kostsamma skador på din bil , med potentiellt frysa din motor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127657.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.