Varför är min Tändspole Mycket hett?

Tändspolar är en integrerad del av en bils tändsystem. Utan spolarna, kan motorn inte skapa de nödvändiga gnistor av värme för att explodera kombinationen av bränsle och luft pumpas in i motorns cylindrar. För att göra detta jobb ordentligt måste tändsystemet arbetar mycket snabbt med otrolig noggrannhet. Detta sätter en tändspole under ständig stress. Definition

tändspolen är faktiskt två spolar, eller ibland ett system med flera spolar, en för varje cylinder. De skapar magnetfält och sedan omedelbart dra ihop dem för att tvinga en bult med mycket hög spänning till tändstiften. Tändstiften använder denna spänning för att göra den gnista som tänder bränslet, men spänningen måste färdas genom slingorna först. Spolarna är gjorda av lindad koppartråd, med den primära spolen som består av 100 till 150 spolar av tråd och den sekundära, mindre spole tillverkad av upp till 30.000 spolar av fin koppartråd.
Normal drift

grund av den höga spänning som ständigt tvingas genom tändspolarna för att skapa magnetfält och makt tändstiften, är det mycket vanligt att tändspolarna går varm, särskilt efter de används för en lång tid. Slingorna bör snabbt kyla, men eftersom de är konstruerade för att avleda värme snabbt och undvika skador på tändsystemet.
Oljeflöde

Olja pumpas i tändsystemet för att kyla den. Det är viktigt att denna olja är närvarande och håller sig ren för spolarna att fungera korrekt. Om av någon anledning oljan blir tjock med smuts eller andra partiklar, kan den inte göra ett bra jobb med att kyla spolarna, och det kan skapa för mycket värme i spolen facket.
Coil Wear

tändningssystem är byggda för att hålla länge, men de varar inte för evigt. Så småningom, bär den isolering som används på trådarna ner och börjar spricka. Detta kan leda till tändspolen att kortsluta helt. Innan dess har dock, det kan också orsaka spolarna går varm, eftersom el frigörs genom de slitna delarna av spolen som värme.
Wire Cross
p Om trådarna på tändspolarna beröring, kommer de att orsaka en återkoppling och omedelbart överhettas en tändspole. Detta kommer typiskt att förstöra spolen helt, men det kan också skapa en stor mängd värme som den har brunnit ut. Om tändspolen är varma och fungerar inte längre, detta är en möjlighet. Om tändspolen är varm men fortfarande fungerar, dock, är värmen troligen orsakas av något annat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126204.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.