Vilka är orsakerna till UV Clear-Coat delaminering?

UV klarlack delaminering är den process genom vilken klarlack börjar att separera och skala bort från basen pälsen. Detta börjar med luftbubblor bildas under ytan av den klara beläggningen som bindningen mellan klarlack och baslack försvagas. Om den lämnas obehandlad, kommer dessa bubblor blir hål, expandera i storlek och så småningom leda till den klarlacken skalar bort. Som den klara beläggningen ger skydd mot fukt och solen, kan den här processen leda till bildandet av rost. Otillräcklig Clear Coat

En otillräcklig mängd klarlack ger lite skydd från väder och vind, så småningom leder till relativt snabb och även ultraviolett klarlack delaminering. Även för mycket putsning kan bidra skala bort klarlack, mer troliga scenarion härrör från tillverkarens gränser för hur mycket tydlig tillämpad päls och dåliga jobb måla.
Solexponering

överexponering för solen kan påskynda processen genom vilken bindningen mellan klarlack och baslack naturligt försämras. Även om detta kommer bara något minska livslängden på din klarlack, är det bäst att hålla fordonet på en skuggig eller inhägnat område.
Extrema temperaturväxlingar

Den klarlack och baslack expandera och kontrakt med variationer i temperatur och var och en kan göra det i en annan takt. Detta kan allvarligt försvaga bindningen mellan de två, till slut leder till UV-klarlack delaminering. Som med skydd från överexponering för solen, är det bäst att hålla din bil i en sluten, perfekt temperatur-kontrollerat område.
Otillräcklig Torktid

Återigen, detta kan vara fel av antingen tillverkaren eller en auto body shop, men det är mer sannolikt att uppstå efter ommålning. Utan tillräckligt med tid för grundfärg eller klarlack lager att torka, kommer klarlack s skyddande förmåga att allvarligt äventyras. Detta kan uppstå antingen från exponering för elementen innan den klara beläggningen har torkat eller från den klara beläggningen blandas med det baslack, vilket således resulterar i en prickig och oren klarlack.
Foto Oxidation

tiden, är UV-strålar och ljus antingen absorberas av eller penetrera klarlack. Detta leder till foto oxidation, en process som producerar kemiska förändringar i den klara beläggningen. Dessa förändringar reducera molekylvikten av kemikalierna i den klara beläggningen, vilket gör det mer sprött och mindre reptålig. Med tiden kommer även den minsta nötning på ytan av klarlack resultera i små sprickor, till slut leder till porer och peeling.
Dålig tätskikt Teknik
p Det är stor variation i den utsträckning i vilken klarlacker ge skydd mot vatten och fukt. Fukt samla under klara beläggningen kommer både försvaga bindningen mellan klarlack och baslack och leda till produktion av luftbubblor mellan de två. Återigen, att hålla din bil i ett slutet utrymme är det bästa sättet att undvika insamling av vatten och fukt på ytan.
Inkompatibilitet mellan Coats

Även ett osannolikt scenario , en oerfaren målare kan ha använt olika substrat, t.ex. lack, akryl, för de olika rockar. Denna blandning av substrat kan utföras på ett säkert sätt med hjälp av ett mellanskikt, men utan ett sådant hinder är det troligt att ett lager kan påskynda nedbrytningen av en annan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127658.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.