Hur man återställer Ljuset service Engine på en 2003 Dodge RAM

Den 2003 Dodge Ram använder en elektronisk styrenhet (ECM) för att kontrollera alla elektroniska funktioner lastbilen. Den har också en andra generationens ombord diagnossystem (OBD II) som övervakar de hundratals komponenter som gör Ram fungera korrekt. Om något inte fungerar på lastbilen, kommer "Service Engine" ljuset på och inte stänga tills den trasiga komponenten ersätts eller ECM återställs. Saker du behöver
7/16 uttag
Ratchet
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort minuskabeln terminalen från Ram batteri med en skiftnyckel. Sätt inte i batteriet i 20 minuter för att återställa datorn. Anslut den negativa kabeln och kör fordonet i 50 miles att kalibrera om datorn. Om koden inte kommer tillbaka på, var frågan intermittent. Om koden avkastning, gå vidare till nästa steg.
2

Avlägsna tanklocket och sätta på den igen, och se till att den är tät. Dodge Ram har en sensor som mäter avgasutsläppen. Om datorn misreads utsläppen från tanklocket, genererar den en kod. När du tar bort och sätt tillbaka tanklocket, ta bort den negativa batterikabeln och upprepa steg 1.
3

Ändra syresensorerna strax ovanför katalysatorer. Lambdasonderna ser ut tändstiften med en liten tråd som kommer ut av dem. De mäter den mängd syre som behandlas av motorn och utvisas såsom avgas. Om sensorn inte att läsa de nivåer ordentligt, utlöser det en kod. Slitna syresensorer orsakar ofta felkoder. Placera detektorn direkt ovanför katalysatorer på avgasröret. Koppla loss kablaget till sensorn genom att dra de två ihop kontakterna och ta bort sensorn med en skiftnyckel. Upprepa steg 1.
4

Kör din Ram till en Dodge återförsäljare eller certifierad serviceverkstad och be om ett diagnostiskt test. De har OBD II skannrar som läser koden och anger den komponent som behöver bytas. OBD II skannrar är tillgängliga från bildelar butiker men de kan bli kostsamt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127601.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.