Hur vet jag om ett steg av min Kylare Kylfläkt inte fungerar?

Kylaren arbetar för att kyla fordonets motor. Motorer producerar alldeles för mycket värme för att ha bo runt och smälta metallen, så att kylaren pumpar en kylvätska runt motorn som lätt absorberar och släpper värme. Den kylvätska färdas genom rören runt motorn, plockar upp värmen och tar den tillbaka till kylaren, där värmen försvinner och blåses bort av fläktar så att kylmediet kan fortsätta sin cykel. Denna cykel mestadels automatiseras, men problem kan uppstå. Kylvätska Problem

Byte kylvätska är en av de primära underhåll steg som krävs för radiatorer. Kylvätska är kopplad till många olika problem som en radiator upplevelser, och man alltid bör kontrollera kylvätska nivåer och prestanda först innan man fokuserar på kylfläkten eller någon annan del av systemet. Om motorn är överhettad, då förlusten av kylfluid kan alltid vara ett problem. Leta efter tecken såsom en vitaktig eller dimmigt avgaser, vilket kan innebära att kylvätskan läcker in i cylindrarna, eller gulaktig uppbyggd kring oljelocket, vilket innebär en del av kylmediet kan fly till oljetanken. För att vara säker, kan du göra en provtryckning av kylmedelsledningarna att se om trycknivåer är tillräckligt höga (detaljerna kan hittas i din specifika bilens underhåll manual).

När du lägger till ny kylvätska, lägg det enligt tillverkarens instruktioner, också. Kylvätska inte tillsätts direkt till kylaren, det är alltid blandas med vatten på några proportion. Du kan behöva lägga till vatten samt vid påfyllning av kylvätska nivåer.
Kylfläkten Problem

När det kommer till radiator fans, det finns många olika system som bilar använda. Vissa använder två små fläktar, en för kylning av motorn själv och andra för kylning, luftkonditionering och radiatorsystem, medan andra använder en stor fläkt för att driva alla kylfunktionerna. Ibland är det enklaste sättet att ta reda på om fläktsystemet arbetar är att öppna din huva och visuellt kontrollera om det vänder - om det är synligt. Håll ett öga på din temperatur mätare på instrumentbrädan, som ska berätta motortemperaturen. Om fläkten fungerar ordentligt och du inte har för lite kylvätska, då kan det vara mätaren i sig som är problemet. Om fläkten fortfarande fungerar och bilen fortfarande inte kyls ner även efter att

drivs vid 40-plus-mph hastigheter, då du kan ha en termostat eller kylvätska problem. Om temperaturen stiger utan fläkt som går igång alls, då problemet är förmodligen själva fläkten och inte sensorerna. Det kan vara så att säkringarna till fläkten är dåliga eller att fläkten elledningar har skadats. Ofta utbytta säkringar innebär att själva fläkten är förmodligen defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125558.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.