Hur man byter knackningssensorn på en 1996 Nissan Pathfinder

Den knock sensor i en 1996 Nissan Pathfinder övervakar motorblocket för onormala vibrationer på grund av förtida bensin detonation i förbränningskammaren av motorn. Den knackningssensor skickar informationen till motorns dator, som signalerar "kontrollera motorn" ljus för att lysa på instrumentbrädan. Om knackningssensorn är dålig, kommer det inte att kunna berätta motorns dator för att justera tändningsmatris eller luftbränsleblandningen behövs för att stoppa knackningen. Byta ett defekt knackningssensor kräver bara grundläggande verktyg och kan förhindra allvarliga motorskador. Saker du behöver
Ratchet eller skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Momentnyckel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Park 1996 Nissan Pathfinder på en nivå serviceområde och låt motorn svalna.
2

Öppna huven och leta reda på knock sensorn. Den Pathfinder knock sensor är monterad bakom insugningsröret på motorn i närheten av brandväggen. Om knackningssensorn aldrig har ändrats, kommer det att vara en rund metall sensor skruvas in i motorblocket med en enda tråd som kommer ut i toppen. Om knackningssensorn har ändrats någon gång, kommer det att bli en svart plasthölje med en bult i mitten och en elektrisk kontakt på ena sidan. Addera 3

Ta ledningsnätet genom antingen dra i gummistövel på äldre stil sensor eller koppla bort den från den elektriska kontakten.
4

Använd ett Ratchet och uttag eller en skiftnyckel för att skruva loss den gamla stilen knock sensor eller centrumbult från den nyare stil knackningssensorn.
5

Anslut ledningsnätet från bilen in i den elektriska kontakten på nya knackningssensorn. Den nya knackningssensor blir svart plast design med en bult hål i mitten och en elektrisk anslutning på sidan.
6

Placera nya knackningssensorn på motorblocket så bulthålet i centrum av den knackningssensorn är över monteringshålet på motorblocket. Sätt bulten som följde med den nya knackningssensorn genom hålet och trä in den i motorblocket. Dra åt bulten till 20 foot-pounds. Om du inte har en momentnyckel eller kan inte passa en momentnyckel över bulten, använd en hylsa eller skiftnyckel för att dra åt till drygt handkraft. Dra inte åt knackningssensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128664.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.