Hur Skrapa jag måla Off sidopaneler skjutdörrarna på en Honda Odyssey?

Med tiden kan färgen på din Honda Odyssey slitage och blekna, lämnar en matt finish. Om din Odyssey har tråkig färg, kan du överväga ommålning, och det första steget mot en skinande ny lack är skrapa bort den gamla färgen. Skrapning måla utanför sidopaneler en Honda Odyssey är inte annorlunda än att skrapa färg från något annat fordon. Med rätt verktyg, kan alla bilägare utföra denna uppgift. Saker du behöver
Maskeringstejp Safety tejp
goggles
Dammask
Sandpapper
Chemical stripper
Målare plast
Paint Brush
frottéhandduk
thinner
Skura svamp pad
Visa fler instruktioner
1

bort allt trim från det van sidopaneler. Ta bort alla delar runt de främre och bakre fönster. Ta weatherstripping från dörrarna och bagageluckan. Ta bort Odyssey dörrhandtag, lås, bakljus och strålkastare. Ta bort eventuella dekaler, emblem eller klistermärken, liksom.
2

täcka alla sömmar runt dörrar och fönster med maskeringstejp. Detta förhindrar att strippa från att läcka in i sömmarna och in i skåpbilen. Förslut alla hål på van som var kvar när du tagit bort handtagen, baklyktor och strålkastare. Under fordonet
3

Place plast för att fånga droppar och se till att området är ordentligt ventilerad . Se till att bära andningsskydd och skyddsglasögon när du använder strippa. Putsa med 40-slippapper för att förbereda Odyssey för strippan.
4

Applicera stripper på Odyssey, börjar med huven och arbetar i sektioner. Använd en pensel och arbeta från framsidan av van mot baksidan. Gå över hela området av van och sedan täcka med plast så att strippa kan bättre hålla sig till fordonet.
5

Låt strippan sitta i 45 minuter, ta sedan bort alla plast. Upprepa hela processen för att ansöka strippan och täcka den med plast. Vänta 45 minuter en gång och ta bort plasten från van. Pensla på en tredje, mycket tunt lager strippa och sedan borsta bort det med en skura svamp pad. Detta kommer att ta bort de flesta av de små bitar av färg.
6

Torka ytan av van med thinner, med trasor för att avlägsna eventuellt torkad strippa och måla. Sand över hela ytan med 80-slippapper. Ta bort all maskeringstejp från van och kan kasta alla material.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127489.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.