Felsökning av en 1992 Toyota Corolla Tändsystem

Det finns många komponenter som går in i din 1992 Toyota Corolla s tändsystem. Det finns vissa komponenter och system som du kan felsöka, fixa och byta på egen hand, medan andra delar kan behöva en professionell mekaniker. Ett av de vanligaste problemen med äldre bilar är en felaktig tändningslåset och låscylinder. Saker du behöver
Tändstift avdragare
Tändningslås byte
OBD II scanner med OBD I översättare
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Använd ett OBD II-scanner och OBD I översättare för att kunna diagnostisera eventuella felaktiga sensorer och kretsar som kan hindra bilen från att starta korrekt. Om din check engine lampan lyser, sedan kontrollera felkoder bör vara det första ställe att börja, eftersom det kan tyda på en av de många sensorer som går in tändningen och bränning.
2

Kontrollera säkringar i säkringsskåpet i din Corolla för tändning bränning säkringar, såsom tändstift, tändningslåset och starter. Du kommer att behöva kontrollera säkringsboxen ligger nära batteriet under huven och en på förarsidan nedre konsolen. Byt ut alla säkringar som har trasiga terminaler, och se till att de är samma strömstyrka storlek som tidigare använts säkringen.
3

Inspektera dina tändstift. Ta bort tändkablarna och använda ett tändstift extractor att ta bort tändstiften utan att bryta dem. Om tändstiftet har en ljusbrun eller brunaktig färg, då det är en indikator på att dina tändstift har bränning korrekt och är i bra form. Om tändstiften visar mörk färg, slitage, kol uppbyggd eller mekaniska skador på avfyrningsmekanismen, då de behöver bytas. Det finns flera olika scenarier som inbegriper slitage tändstift som kan tyda på en mängd olika motorförhållanden och fel, vilket leder till ytterligare reparationer på tändsystemet.
4

Byt ut cylindern tändningslås om din nyckel har fastnat i tändningen eller om nyckeln kan inte vridas för att veva tändningen. Koppla bort den negativa batterikabeln och skruva loss nedre instrument paneler underifrån förarsidan konsolen. Skruva loss rattstången täcker. Koppla låset anslutning varning switch. Sätt i nyckeln och vrid den till tillbehörsläget och infoga en liten nål eller skruvmejsel i stiftet hålet, som ligger i castingen till låscylindern. Låscylindern kommer att glida ut och du kan sätta in en ny.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130417.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.