Varför har dragstänger Out?

Automobile fjädring och styrsystem arbeta genom ett komplext samspel av delar och geometri som tillåter förare att säkert styra sitt fordon. Under normala förhållanden dessa delar fungerar tillförlitligt och problem sällan stött på. Ovanliga slitage kan uppstå under vissa förhållanden och omständigheter, emellertid, och leda till för tidigt bortfall. Även i den bästa av förutsättningar, kommer styrande komponenter såsom dragstänger uttjänt. Normalt slitage

Dragstänger är en integrerad del av den främre hjulupphängningen och är ansvariga för att sända rattrörelser från föraren till framhjulen. När fordonet är i rörelse, är dragstängerna rör sig hela tiden som bilens fjädring möter väg oegentligheter och föraren styr fordonet. Med tiden orsakar slitage av dragstängerna och de så småningom blir alltför sliten för att fungera och måste bytas.
Smörjning

nr 1 orsaken till överdriven slips spö slitage är brist på smörjning. Dragstänger finns i två grundläggande former: servas och förseglad. I servas typer, är en smörjnippel inbyggd i dragstången för att möjliggöra periodisk tillsats av fett, vilket smörjer bollen-och-uttag gemensamt och minskar graden av slitage. Servas dragstänger kräver rutinmässiga tillsatser av fett för att upprätthålla tillräcklig smörjning. Underlåtenhet att regelbundet lägga fett med föreskrivna intervall resulterar i ökat slitage och Dragstång slut slits ut. Slutna dragstänger kräver inte regelbundet underhåll och är helt enkelt bytas ut när de blir slitna.
Damage

Dragstänger kan skadas av stötar mot trottoarkanter, på väg skräp och som ett resultat av att köra över ojämna vägytor såsom gropar och områden konstruktion. Dessa våldsamma konsekvenser kan resultera i en böjd styrstag montering och orsakar en uppluckring av bollen-och-uttag gemensamt av parallellstaget. Detta kan leda till problem med styrningen och förkortad livslängd på dragstängerna.
Missbruk

Onormala körvanor och vägförhållanden kan resultera i kraftig förslitning av slips länkhuvuden. Körning över ojämn terräng, t.ex. i terräng, kan resultera i allvarlig accelererad förslitning av slips länkhuvuden. Aggressiv körning och frekventa effekter med skräp och hinder också kan kraftigt minska livslängden på ändarna dragstångsförlängningar.
Föroreningar

Tie rod slutar oftast gummi eller sälar uretan som skyddar insidan av dragstång leden från vatten, damm och sand. Dessa tätningar kan bli sliten eller spröda och med tiden förlorar sin förmåga att hålla ut dessa föroreningar. Som föroreningar kommer in i dragstång de orsakar scoring och korrosion av metallytor, vilket resulterar i ökat slitage av bollen-och-uttag gemensamt inom styrstag och förkortar dess totala livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126597.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.