Wisconsin Katalysator Lagar

Wisconsin reglerar utsläpp kontroller på alla personbilar och kommersiella fordon som används inom staten. För att en bil ska vara laglig att använda på vägen, måste det vara i överensstämmelse med W-VIP (Wisconsin Vehicle Inspection Program) krav. Historia

Wisconsin började utsläppen av fordon under 1984. Programmet är avsett att bidra till att minska föroreningarna. Programmets testa rutiner har förändras för att reflektera den nya tekniken. 1984 Programmet utnyttjade ett idle-bara testet.
Aktuella testmetoder

med 2008 W-VIP utför ombord (OBD-II) besiktning exklusivt. Detta test kommer att fungera på alla fordon som tillverkats sedan 1996. Förutom testning personbilar bensinmotorer, sedan 2007 W-VIP har testat OBD-II-kompatibla dieselfordon samt OBD-II-kompatibla fordon som väger upp till 14000 pounds. Wisconsin utsläppsnormer finns i kapitel 110 i Wisconsin stadgar § § 110.20, och 110,215. Utsläppsbegränsningar för bilar finns i avsnitt 285,30 (2).
Katalysator Standards

Wisconsin undantar någon bil modell tillverkad 1995 och tidigare från utsläpp inspektioner enligt Wisconsin stadgar 285,30 (5) (a). Dessutom är fordon som används som jordbrukstraktorer, mopeder, motorcyklar, lastbilar gård, off-road endast nyttofordon och grannskap elbilar befriade från utsläppsnormer. Alla andra måste ha föroreningar styrutrustning. Fordonet kommer inte kunna registreras om det inte har erforderlig föroreningar anordning installerad. Om enheten har tagits bort, måste den återställas. Om ägare mixtrar med utsläppsrätter enheten, kan detta fordon registrering skall upphävas eller återkallas i enlighet 285,30 (6).
Utsläpp från fordon Testa Misslyckanden
p Om ett fordon inte klarar testning, skall den repareras och därefter W-VIP kommer reinspect. W-VIP kommer att ge bilister med information för att hjälpa diagnos och reparation av en sviktande fordon. Ett fordon kan testas upp till tre gånger utan kostnad. Ytterligare tester kommer att medföra en avgift för $ 15.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126628.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.