Hur man ändrar Packningar ventilkåpan på en BMW 330Ci

BMW 330Ci har raka sexcylindriga motor under huven. Liksom alla motor, kan 330Ci motor lider ventil-cover läckor. Om du stött på olja vid byte dina tändstift eller arbetar på eller runt topplocket, måste motorns förmodligen nya ventil-cover packningar. Detta är ett lätt jobb att göra på 330Ci med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Bromsrengöringsmedel
Momentnyckel
Hög temperatur RTV silikon
Visa fler instruktioner
1

Open huven. Ta bort de små, runda luckor som döljer motor-bultarna. Skydden kan försiktigt bändas ut med en skruvmejsel. Använd en 10 mm hylsa för att ta bort motor-bultarna. Ställ motorn täcker undan.
2

Ta kabelnät som går till spolarna genom att bända upp metallklämmorna på spolarna. Detta gör att kablaget att lossna. Märk varje ledningsnätet med en bit tejp och en markör så att du vet vilken cylinder de går till.
3

Ta bort de två 10 mm bultar som håller varje spole på och ta bort spolarna från motorns topplock en i taget. Ställ spolarna åt sidan.
4

Ta bort de 15 skruvarna som håller ventilkåpan till motorns huvud. Några av bultarna är längre än andra, så notera där varje bult går. Knacka försiktigt på ventilkåpan med en gummiklubba eller plasthammare och dra upp den med händerna för att ta bort den. Dra den gamla packningen utanför ventilkåpan. Rengör ytan där ventilkåpan installeras liksom åsen i ventilkåpan själv där packningen går med broms renare så det finns ingen gammal packning material, olja eller skräp.
5

Placera en liten film av RTV packning tätningsmedel på hörnen på ventil-packning. Lägg inte en sträng av fogmassa runt hela kanten av ventilkåpan. Montera ventilkåpan och nya packningen på topplocket. Kontrollera att packningen är på rätt plats och sedan installera och dra åt skruvarna som håller ventilkåpan på. Gradvis åt bultarna i en "Z"-mönster med en momentnyckel till 89 Nm.
6

tillbaka spolarna på tändstiften och dra åt par 10 mm bultar som håller varje spole på till 10 ft-lbs. Anslut kablagen på varje plugg i rätt ordning. Kontrollera att det inte finns några läckor genom att starta motorn. Montera motorn täcker och sätta plast trim täcker över bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126552.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.