Hur du ändrar en 2000 Dodge Stratus bränslefilter

Bränslefiltret på 2000 Dodge Stratus spelar en viktig roll i att hålla ett rent bränslesystem. Utan ett rent bränsle system du kommer att förlora motoreffekt och måste ta itu med onödiga reparationer. Din instruktionsbok föreslår Byta bränslefilter var 30.000 miles. För att säkerställa maximal bränsleeffektivitet, ersätta din bränslefiltret regelbundet. Saker du behöver
nya bränslefiltret
7/16 socket och skiftnyckel
Handduk
Medelstora skruvstäd grepp
Ordet jack
Visa fler instruktioner

1

Höj huven på bilen och hitta säkringen panelen placerad på förarsidan. Ta bort säkringen ansvarig för bränslepumpen. Starta fordonet och låt den gå på tomgång tills motorn stannar ut. Detta kommer att rensa bränsleledningarna så att du säkert kan komma åt bränslesystemet.
2

Leta bränslefiltret under fordonets bakre del bakom bränsletanken. Släpp tanken att få tillgång till bränslefiltret. Placera din domkraft under mitten av bränsletanken i förberedelserna för att sänka bränsletanken.
3

Demontera båda metallband med din socket och skiftnyckel, medan du håller bränsletanken på plats. Använd ordet jack att sänka bränsletanken. Det finns ingen anledning att ta bort någon annan koppling till bränsletanken som du bara sänka den ca 16 inches tills den vilar på marknivå på golvet jack.
4

Använd socket och skiftnyckel för att ta bort den metall arm som håller fast bränslefiltret. Ta bort båda bränsleledningarna från filtret och sedan koppla ur det gamla filtret. Montera det nya bränslefiltret och sätt tillbaka bränsleledningarna. Använd din socket och skiftnyckel för att ersätta metall arm över det nya bränslefiltret.
5

Använda ordet jack, installera bränsletanken i sin vanliga position och installera om de metallband som håller fast tanken. När bränsletanken är säkrad, installera om säkringen bränslepumpen och stäng huven. Starta bilen nu för att tillåta bränsle att strömma genom bränslesystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127494.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.