Transmissionsolja Krav på en manuell GM

Manuella växellådor gynnas av vissa förare eftersom de anses roligare att köra, men produceras i mindre skala än automatik. Trots populariteten av automatiska växellådor, producerar GM fortfarande en mängd olika fordon som är utrustade med manuella växellådor. Till skillnad från automatiska växellådor, dock många GM manuella växellådor kräver lite att inget underhåll för fordonets livslängd. För manuella växellådor som kräver service, listar GM fluiden krav på fordon bruksanvisningen. Rekommendationer

GM manuella växellådor varierar mycket i sina flytande krav beroende på deras typ och applikation. Underhåll och vätska ändra scheman varierar också och ägare GM bilar med manuell växellåda ska följa tillverkarens rekommendationer som ingår i deras fordon instruktionsboken för att se sändningarna tillförlitlig drift.
Typer
< p> GM manuella växellådor kräver särskilda typer av vätska som bestäms av tillverkaren och som anges för användning i fordonet bruksanvisning. Automatisk transmissionsolja är inte utbytbara med manuell växellåda vätska och ska inte användas i manuella växellådor. Om du använder fel typ av vätska i en GM manuell växellåda kan skada tätningar och läckage orsakar samt orsaka inre skador på sändningen från otillräcklig smörjning och belastning egenskaper bärande av felaktiga vätskan.

Underhåll

Inte alla GM manuella växellådor kräver vätskan förändras eller kontroller. Många modeller har inga bestämmelser för kontroll av vätskor och inte heller har planerat bytesintervall. Sen modell GM manuella växellådor använder ofta syntetiska oljor som förväntas av tillverkaren för att hålla hela fordonets livslängd, därför att de inte har några specificerade bytesintervall. På modeller som kräver service, bör vätskan kontrolleras enligt tillverkarens angivna intervaller, och toppade till rätt nivå vid behov. Ändringar ska utföras med angivna intervall och endast vätska som uppfyller tillverkarens krav bör användas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126811.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.