Hur man byter Jeep Cherokee kulleder

Byta kullederna på din Jeep Cherokee kan vara ett stort jobb, men om du har rätt verktyg och lite tålamod, kan du göra det hemma. De kulleder stödjer yttre knoge, så om de är lösa vänta inte ändra dem. Underlåtenhet av leden kan orsaka katastrofala fel som kan leda till att hjulet lossnar från Jeep. Du kommer att behöva en kulled separator och en kulled press som Jeep kulleder är en presspassning, men om du inte har dessa i din verktygslåda kan du hyra dem från många olika bildelar butiker. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Wrench in
Dead
slag hammare 12-point socket set
Spetstång
Kulled separator
Kulled press
Momentnyckel
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Bryt muttrarna löst på framdäcken på din Jeep. Höj den främre änden av Jeep från marken med en domkraft och stödja den med pallbockar.
2

Ta bort muttrarna och ta bort de främre däcken. Leta reda på skruvarna på baksidan av bromsoken och ta bort dem.
3

bort bromsoket från navet och ställ den åt sidan. Stötta den antingen med tråd eller snöre så att det inte hänger på gummislangen.
4

Ta bromsrotorn genom att dra den rakt ut hjulbultarna. Leta reda på de tre 12-punkt bultar på baksidan av navet och ta bort dem. Använd inte någon sak annat än en 12-punkters uttag på dessa bultar eller du kan tömma huvudet.
5

Dra navaggregatet och axel ur knogen. Om navet aldrig har tagits bort, kan du behöva använda en mejsel för att separera navet från knogen.
6

Lokalisera de övre och undre kulleder. Du kommer att se ett saxsprint vid basen av båda kulleder som måste tas bort med hjälp av en uppsättning av tång. Kasta sprinten som du kommer att använda en ny med de nya kulleder.
7

Ta bort muttrarna på basen av varje kulleden med en stor hylsa och spärrskaft. Du kan behöva en breaker bar att bryta dessa lösa om de är korroderade eller har aldrig tagits bort.
8

Separera kulleder från knogen genom att sätta in en kulled separator eller ättikslag gaffel i mellan knoge och kulleden och slå den med en död slag hammare. Den knoge kommer troligen lossna kulleden mycket oväntat så tänk som du kör separatorn i.
9

Ställ yttre knogen åt sidan efter att du får bort det kullederna. Du kommer att behöva använda en kulled press att ta bort kulleden från den inre knogen eftersom det är en presspassning.
10

Position kulleden pressen så att du trycker den gamla övre leden upp att ta bort och nedåt för att avlägsna den undre leden. Pressen kommer att komma med många olika format adaptrar så du måste välja en som du behöver för dina kulleder. Följ anvisningarna i satsen för att lösa detta.
11

Rengör i och runt hålen med en stålborste innan du installerar de nya lederna. Tryck de nya lederna i att använda pressen igen men denna gång trycka den översta ned och botten en upp tills de är helt insatt i knogen.
12

Skjut yttre knogen på de nya kulleder och montera muttrarna som följde med dem. Du kommer att behöva dra åt toppen kronmutter till 75 foot-pounds och lägre till 80 foot-pounds. Montera de nya sprintar och fäst dem genom att böja ändarna runt muttern.
13

tillbaka axeln och navet i knogen och ersätta de tre 12-punkt bultar, åtdragning dem till 75 foot-pounds med momentnyckel. Tillsätt lite antikärvningsmedel knogen där navet installeras för att göra det lättare att ta bort i framtiden.
14

tillbaka bromsrotorn och bromsok på knogen och dra åt de två skruvarna som håller bromsoket . Sätt tillbaka hjulet och flytta till den andra sidan av Jeep. Upprepa denna process på motsatt sida för att slutföra jobbet.
15

Jack jeep upp och ta bort domkraften. Sänk Jeep till marken och provköra den för att kontrollera att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126087.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.