Hur mycket kostar det att måla en bil?

Måla en bil kräver mer än ett par burkar sprayfärg. Även denna typ av jobb finns tillgängliga till låga priser, kommer den dåliga kvaliteten på arbetet vara uppenbara när färgen börjar att skala efter några veckor. Garage som är specialiserade på målning bilar startar från scratch. Den ursprungliga färgen slipas, specialiserade verktyg används för att tillämpa ett nytt skikt och transparenta skikt läggs till skydd. Vart och ett av dessa steg ingår variabler som kan ändra priset på en lack, såsom storleken på ett fordon och kvaliteten på färgen. Process

Ett bra lack för en bil kräver omfattande förberedelser, dyr material och specialiserade kunskaper. Av denna anledning kommer den första faktorn i priset för att måla en bil vara kvaliteten på arbetet och den tid ett garage sätter in i jobbet. Först, bilen kommer att tvättas, kommer de ursprungliga färgerna slipas och krom och fönster kommer att täckas. Efter det att preparatet har avslutats, är en färglös primer appliceras för att lägga livslängd till färgen. Härnäst kommer färgad färg anbringas med användning av sprutpistoler, följt av transparent skyddande hölje. Olika garage får behandla varje steg annorlunda. Vissa kan köra igenom förberedelser snabbt, medan andra kommer att ta tid att göra detaljerade arbete. Kvaliteten på arbetet beror på vad en konsument är villig att betala.
Material

Förutom kostnaden för arbetskraft, finns flera material som ingår i kostnaden för att måla en bil . Någon som beslutar sig för att måla sin egen bil bör förvänta sig att köpa några speciella verktyg såsom en sprutpistol och täcker för fönster och krom. De som går till ett garage kommer fortfarande att betala för primer, färg och klara beläggningar. Eftersom flera lager av varje färg krävs, en full uppsättning av anständiga material faller i intervallet $ 1.000 till $ 1.500. Men som allt annat, kan dessa priser förändras dramatiskt baserat på kvalitet. Top-of-the-line-färger kan kosta väl mer än $ 5000, medan de lägsta nivåerna kan hittas för bara några hundra dollar. Vissa färger, särskilt röda, kan också kosta mer. Storleken på ett fordon bör också tas i beaktande, eftersom mer eller mindre material kommer att krävas, beroende på kroppsstorlek.
Labor

Labor kostnader varierar mycket i olika områden och baseras på kvaliteten på arbetet. Medan snabba måla jobb kan hittas för under $ 500, är ​​förberedelse oftast obefintlig och tillämpning av färg tenderar att vara ojämn och slarvig. De flesta garage kommer att slutföra hela processen från förberedelse till slut för $ 2.000 till $ 3.000 i arbetskraft. Men återigen, kan priserna variera beroende på kvalitet. Kostnaden för arbetskraft kommer också att stiga och falla med storleken av ett fordon, till stor del på grund av beredningsprocessen. Många garage omfattar mindre kropp arbete såsom avlägsnande av repor och små bucklor under ett paint jobb. Den övre änden arbetskostnader kan nå $ 50.000 eller mer, men dessa priser tenderar att vara reserverade för olika typer av specialiserade arbete.
Slutkurser

Med kombinationen av arbete och material, kommer en typisk färg jobb vara i intervallet $ 3.000 till $ 4.500. Arbetskraftens kvalitet, storleken av ett fordon och den typ av material är de viktigaste variablerna för att avgöra priset och extremer förekommer i båda riktningarna. En dålig lack kan kosta så lite som $ 800, medan den absoluta bästa kan överträffa $ 75.000. De som bestämmer sig för att måla sin egen bil kan spara tusentals dollar i arbetskraft, men de bör räkna med att spendera extra på en sprutpistol, sandpapper, täcker för fönstren och krom. Paint kan också kosta mer att en enskild konsument, och den investering i tid kan vara betydande för de oerfarna.
Varning

De som är intresserade av att måla sin egen bil bör varnas att felaktig förberedelse kan skapa bestående skador på sitt fordon. Inte bara det, men den felaktiga tillämpningen av färg kan skapa ojämnheter och fula fläckar. Problem som orsakas av dålig förberedelse och ojämn målning är särskilt synliga med mörkare lager färg. Smusslar på något steg kan orsaka ett fordons färg i förtid skal eller blekna. Någon utan någon erfarenhet eller vägledning i att måla en bil bör starkt överväga en konsultation med en professionell. Konsumenterna måste avgöra om risken för att skada sitt fordon och tiden tas i deras eget arbete är värt mer än kostnaden för professionella arbete.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124415.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.