Kalifornien Automobile Smog Krav

Kalifornien var en gång känd som "smog huvudstad" i landet, enligt DMV.org. Kalifornien var den första staten att reglera utsläppen för nya bilar år 1963. För närvarande leder Kalifornien nationen i oro för utsläpp från fordon som resulterar i miljöfrågor. Kalifornien har stränga regler för utsläpp från fordon på plats idag. Nya Bilar Till Salu

Ny-bilägare är skyldiga att betala en årlig utsläppsminskning avgift. Nya fordon anses bilar som är 6 år gammal och nyare. Fordon som hör till denna kategori är inte skyldiga att passera en smog certifiering. Den minskning Avgiften varierar i pris från området och registrering typ. California Department of Motor Vehicles listar alla avgifter på deras hemsida.
Uteslutna Fordon Till Salu

Inte alla fordon omfattas av Kaliforniens smog kontrollkrav. Undantagna fordon är något år hybrid-eller elbilar och gasdrivna bilar som är 1975 och äldre. Dieseldrivna fordon är undantagna om den är tillverkad före 1998 eller om betygsatt med en totalvikt av mer än 14.000 pounds. Naturgasdrivna fordon med en totalvikt av mer än 14.000 pounds är också undantagna.
Motorfordon som inte

Du inte kan registrera din bil om det misslyckades dess nödvändiga biennal smog inspektion. The California DMV hemsida säger att fordon som underkänts i smog inspektion kan vara berättigade att delta i ett "gammalt fordon återköpsprogram," även känd som den frivilliga Accelerated Vehicle Retirement Program. Detta program betalar ägaren att pensionera sitt fordon till en auktoriserad nedmontering centrum. Den California Bureau of Automotive Repair erbjuder ett program Consumer Assistance. Den gemensamma jordbrukspolitiken program erbjuder finansiellt stöd till kvalificerade personer för nödvändiga fordonsindustrin reparationer.
Smog Testa
p Om ditt fordon inte faller in i den kategorin undantag eller är sex år gammal och nyare, måste den passera smog certifiering vartannat år. Den smog certifiering butiken tillhandahåller fordonsägaren med en utskrift av smog testresultaten. Affärerna som bedriver testerna är licensierade av BAR och finns i hela staten. När bilen passerar utsläppen inspektion, har du 90 dagar på dig att registrera den. Om överföring av ett fordon titel till en nära anhörig, är fordonet befriad från en ny smog certifiering tills nästa certifieringen beror. Det finns inget undantag för aktiv eller pensionerad militär, enligt California DMV hemsida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126581.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.