Felsökning av en 1997 Chevy Astro Van

Chevrolet (eller Chevy) Astro var en medelstor van producerad och designad av General Motors 1985-2005. Det delade en plattform med GMC /Pontiac Safari. Den Astro ansågs vara en relativt tillförlitlig skåpbil, men som alla fordon var benägna att vissa specifika problem. Utföra vissa grundläggande felsökning själv kan spara mycket pengar som annars skulle gå till en resa till mekaniker, samt öka din bil kunskap och självförtroende. Instruktioner
1

Look för vätskor under Astro när den har varit igång. Inga andra vätskor än vatten torde finnas under ett fordon efter att det har varit igång. Om det finns vätskor presentera det indikerar en spricka eller en läcka. För att fastställa orsaken till det läcker ska granska färg och konsistens av vätskan och jämför den med de olika fordonsvätskor inne i motorrummet, såsom olja, Steering Fluid, kylvätska, eller transmissionsolja.
2 < p> Se till att tanklocket är helt påskruvad. En lös eller malplacerad tanklock kommer att orsaka att kontrollera motorn ljuset att komma på, vilket kan resultera i en dyr diagnostisk bedömning från din mekaniker.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset precis tillräckligt långt för att slå på elektronik, till exempel radion. Därefter aktiverar Astro s vindrutetorkarna. Om Torkarna går mycket långsamt det betyder att batteriet är låg och kräver en laddare. Om torkarna rör sig inte alls Astro batteri har dött och måste bytas ut innan fordonet kan användas.
4

Öppna huven med Astro avstängd och kör dina händer över diverse slangar, bälten och klämmor i motorrummet. Känn efter sprickor, hack, eller ojämna mönster slitage. Om ett problem påträffas, anteckna det skadade området eller ta en bild av det. Beroende på din nivå av erfarenhet med bilreparationer du kan ha möjlighet att ersätta det skadade området själv. Om inte, kommer att gå till mekaniker med en känsla av var problemet är fortfarande att spara tid och pengar.
5

visuellt inspektera vätskenivåer i de olika vätskebehållarna inom motorrummet. Varje behållare har en rekommenderad fyllning linje. Helt enkelt jämföra mängden vätska i behållaren till den rekommenderade påfyllningslinjen. Om vätskenivån är lägre än fyllningen linjen, skruva loss vätskebehållaren locket och lägg oavsett vilken typ av vätska är låg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130854.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.