98 Chevy Blazer startar inte

Chevy Blazer är en midsize sports utility vehicle, eller SUV, som tillverkas av General Motors. 1998 års version anses vara en första generationens Blazer och tillverkades fram till 1994. År 1994 debuterade den andra generationen med en extra tredje bromsljus och frånvaron av en bakre spoiler. Året 1998 gav inget påminner för Blazer. Om din 1998 Chevy Blazer startar inte, är chansen att problemet ligger i din förrätt, tändning, eller bränslepump. Det finns enkla sätt att diagnostisera problemet. Saker du behöver
OBD scanner
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera koderna från din Blazer dator. Porten till datorn är till vänster om din gruppcentralen. Gruppcentralen är placerad under ratten. Anslut en On-Board Diagnostic (OBD) verktyget i porten. Vrid nyckeln till "ON" men inte starta bilen. Slå på OBD-systemet och vänta på att säga "OK." Stäng av OBD verktyg och stänga av Blazer. Tryck på Meny på OBD-systemet och leta efter lagrade koder. Den koden har ett nummer i 1000, är ​​motorns uppvärmning påverkas. Elsystem koder är på 1100-talet, bränsleinsprutning eller bränsle koder ledning är på 1200-talet, och tändstift koder är på 1300-talet. Din Chevy återförsäljare kan hjälpa till att översätta koden din OBD ger dig.
2

Vrid nyckeln till "ON" utan att starta den. Sök din instrumentpanelen tänds för att komma på. Om de inte gör det, öppna huven på din Blazer och kontrollera anslutningarna till batteriet för korrosion och för att se om de är lösa. Dra åt lösa anslutningar med en skiftnyckel. Ett enkelt sätt att rengöra korrosion är att hälla en kolsyrad dryck på terminalerna på batteriet och för att försiktigt skrubba med en tråd brush.Turn tillbaka nyckeln till "ON." Om lamporna fortfarande inte kommit på, måste batteriet laddas eller bytas ut.
3

bort tändstiften från Blazer och beröring kabeln till en metallyta. Ingen gnista innebär att pluggarna inte gnistbildning korrekt när du startar bilen. Detta indikerar att bilen inte ska antändas ordentligt. tändstiften på Blazer ligger på topplocken på varje sida av Blazer intill avgasgrenröret. För att ta bort dem, helt enkelt gripa boot av tändkabeln med fingrarna och vrid försiktigt när du drar.
4

Vrid nyckeln för att starta bilen och lyssna på något låter Blazer avger. Ett klickande ljud är ett tecken på att startmotorn är trasig. Inget ljud på alla punkter till tändsystemet.
5

Kontrollera vätskenivåer i din Blazer. Låga vätskor eller brist på vätskor kan orsaka din motor för att gripa och inte starta. Oljan, transmissionsolja, kylarvätska, och kylvätska är bland de vätskor som ska kontrolleras. Inte bara kommer det hjälpa dig att diagnostisera problemet med att inte starta, men det kan också varna du eventuella läckor i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128766.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.