Hur man tar bort Rotorer skivbroms på en Toyota Matrix

De broms rotorer på en Toyota Matrix är en mycket viktig aspekt av bromssystemet. Med tiden kan de rotorer, som är den runda skivan att bromsok och bromsbelägg klämma när man bromsar, blir värderade, skev eller helt enkelt ha för tunn från användning. Rotorer bör inspekteras regelbundet för slitage och byts vid behov för att säkerställa att din Matrix bromsar fungerar korrekt och säkert sätt. Byta rotorer är ett enkelt jobb som kan göras på ett par timmar. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Bromsrengöringsmedel
Rags
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
öppen nyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som fäster hjulen på. Höj Matrix med en domkraft och stödja den ordentligt med pallbockar. Ta bort hjulen.
2

Rengör bromsok, rotor och närliggande områden med broms renare och en ren trasa. Kontrollera att det inte finns smuts, olja eller fett på bromsdelarna.
3

Ta bort skruvarna som håller oket till bromsok fästet. Det kommer att finnas två skruvar som kan tas bort med en hylsa och spärrskaft eller en öppen nyckel.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd eller snöre så att vikten av det är inte på bromsen linje, som kan skadas från vikten av bromsoket.
5

bort bromsok monteringsfäste genom ta bort de två skruvarna med en spärr eller en öppen nyckel. Ställ undan hållaren.
6

Dra rotor rakt ut av navet. På Matrix är rotorerna inte bult på med någonting, när hjulet och tjockleken är ur vägen. Emellertid kan rotorn frysas på navet från år av smuts och rost. Använd en gummiklubba för att knacka rotorn off.
7

Byte är den omvända för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125322.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.