Hur man fixar en sprucken Glasfiber Bumper

De stötfångare (eller etiketter lock) på de flesta moderna bilar är tillverkade av glasfiber. Medan glasfiber är ett slitstarkt material som kan böja lite och ändå återgå till sin forna form, om den drabbas hårt nog kommer det att spricka. Fastställande av en glasfiber stötfångare är lättare än att fastställa en metall stötfångare, dock. Saker du behöver
glasfiberharts
Glasfiber duk
Bondo
Sandpapper, 60-grit till 1000-grit kommenterar: Mineral sprit
Grinder
Visa fler instruktioner

1

Ta bort stötfångaren från bilen. Konsultera verkstadshandboken för ditt specifika fabrikat. Du måste ta bort stötfångaren eftersom du kommer att arbeta från båda sidor.
2

Undersök sprickan för att avgöra hur stor den är. Om det är en liten spricka, kan du använda ett lager av Bondo att reparera den. Om det är en större spricka som måste fiberglassed, fortsätt till steg 5.
3

Rengör området som ska repareras med lacknafta.
4

Blanda Bondo enligt anvisningarna på förpackningen och applicera det på sprickan och området några inches runt den.
5

Låt Bondo torka och sedan sand ner, börjar med en grov kornstorlek (60 grit) och sedan flytta upp till smidigare gryn (så smidigt som 400 grit).
6 p Om sprickan är större än 1/16 av en tum, kommer du att behöva använda glasfiber väv för förstärka det.
7

Slipa ytan av stötfångaren ner några inches till vardera sidan av sprickan.
8

Rengör området noggrant med en lacknafta och en ren torr trasa.
9

Blanda upp glasfiberharts enligt anvisningarna på förpackningen och applicera det på sprickan på baksidan av stötfångaren och området runt det med en borste.

10

Lägg en lapp av glasfiberväv över harts, vilket gör att det finns tillräckligt med täckning för att ge rätt stöd till det spruckna området.
11

Brush mer glasfiberharts över glasfibermatta tills den är grundligt mättad. Försök att hålla hartset och glasfibermatta som plan och jämn som möjligt för att minska mängden slipning som kommer att ske senare.
12

Låt glasfiber torka. Sand reparation nedåt tills den är i nivå med det närliggande området.
13

Använd Bondo att fylla ut eventuella ojämnheter på den synliga sidan av sprickan. Sand med 60-grit, 150-grit, 220-grit, 400-grit och sedan 1000-grit före målning. Använd ett block för sandpapper för att säkerställa jämn slipning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125092.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.