Hyttfilter Anvisningar för byte

Kabinen luftfilter (CAF) är en relativt ny komponent installerad på många nyare bilar. Många bilägare kanske inte ens inser att de har en tills en underhåll serviceverkstad pekar ut det till dem. Cabin luftfilter var utformade för att förhindra föroreningar och allergener från att komma in i passagerarutrymmet hytten. Studier har visat att luften inne i ett fordon kan vara sex gånger mer förorenad än luften utanför. Som fallet är med de flesta typer av filter, kan CAF bli igensatta och kräva att man ändrar för att optimera dess avsedda prestanda. Plats

hitta filtret kabinen luften kan visa sig vara mer utmanande än att faktiskt byta ut den. Många fordon placera filtret i luftintaget bostäder bakom handskfacket eller under passagerarsidan instrumentbrädan. I de flesta fall kräver detta avlägsnande av en kick panel eller handskfacket eller båda för att avslöja luckan för CAF.

Även om detta kan vara en enkel procedur på vissa fordon, andra kan ha mer komplicerade förfaranden om hur du tar bort handskfacket och kan ha andra komponenter i vägen, till exempel kablage till luftintaget bostäder.

Övriga fordon placerar CAF inuti vindrutetorkare huven ligger på baksidan av motorrummet . Denna plats kräver i allmänhet att ta bort kåpan för att få tillgång till filtret. Vissa modeller kan även ge en extern panel utan att kräva avlägsnande av kåpan.
Byte

När handskfacket, kick panel eller kåpan tas bort, de flesta filter har en lucka dörr som glider ut. Filtret sitter vanligen innanför panelen som också kan fungera som ett fack för filtret. Andra modeller har två filter, men köper det nya filtret kommer att hjälpa dig att identifiera om du har en dual-filtrerad modell eller inte. När dubbla filter är närvarande måste det första filtret som skall avlägsnas, vanligen genom att dra ner på framsidan av filtret. Insidan filter är ofta glida längs kanalen i riktning mot positionen för det första filtret och dras sedan ner och avlägsnas.

Notera pilen luftflödet på sidan av filtren du ersätter. Cabin luftfilter har riktat ställning luftflöde och kommer inte att vara effektiva om de sätts felaktigt. De nya filter kommer också att innehålla riktat flöde indikator, oftast med en pil som pekar mot hur luften ska strömma genom filtret.
Intervall Underhåll

Cabin luftfiltren allmänhet sista mellan 15.000 och 30.000 miles. Det beror på vilken typ av vägar du kör och hur mycket föroreningar i luften. Bilar som kör i kraftigt förorenade städer med mycket smog eller på massa landsvägar smuts kanske vill byta ut dem oftare.

Högre kvalitet filter kan köpas och håller längre. Vissa CAFs finns som återanvändbara filter, men kräver rengöring underhåll. Kostnaden av filtret är mycket mer än den disponibla slag och rengöring kit är också dyr. Underhållet de kräver gör sin avsikt tycks besegra sitt syfte. Även gjort en hög kvalitet, de kommer inte rädda dig några pengar i det långa loppet. En god eftermarknad CAF enligt en kvalitet namn märke som Wix eller Fram räcker.

Underhållsplan som med din bil kommer att berätta för dig hur ofta du ska byta filtret.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125094.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.