Liten motor Diagnostikverktyg

Vi litar på små motorer för att driva allt från motorsågar och gräsklippare till båtar och motorcyklar. Eftersom vi behöver dem bara vid vissa tider på året, hoppar vi ofta rutinmässigt underhåll tills saker går fel. Försummelse och haverier går hand i hand, så det är viktigt att känna igen symptomen på bränsle, elektriska och mekaniska fel. Om du inte är en mekanisk geni, behöver du mer än en kvalificerad gissning att spåra problem. Du behöver bra diagnosverktyg. Tach /Dwell /Voltmeter /Multimeter Combo

old-school verktyget avslöjar en hel del om din motor. Du behöver det för att kontrollera uppehållstiden (antal grader dina antändningspunkter är stängda) på en poäng-och-kondensor tändning. Du behöver också sin varvräknare att kontrollera timing och tomgång. Dess voltmeter funktion låter dig prova elektriska anslutningar, generator och batteri, och bra multimetrar kan även testa motståndet i en krets och spela hörbara toner för att indikera kontinuitet (en färdig krets).
Compression Tester

Dålig komprimering orsakas av kolvar och ventiler som inte tätar ordentligt. En kompressionsmätare kan fånga detta problem. Det är en enkel mätare som skruvas in ett tändstift hål. När du starta motorn (med spolen urkopplad), får du en maximal avläsning. Kontrollera alla cylinder på detta sätt för att hitta den svage.
Spark Tester

När det finns ett problem i din tändning, måste du veta hur stark gnista i varje cylinder är. En gnista testare ansluts mellan spolen och ett tändstift, och testarens kalibrerad eller justerbar luftspalt ger dig denna information. Vänd på motorn när du tittar genom ett fönster och du kommer att se hur mycket gnista varje plugg producerar.
Förgasare tryckmätare

bränsletillförsel problem ofta orsakas av en förgasare som inte tätar korrekt. Du kan hitta dessa läckor med en förgasare tryckmätare. Anslut mätaren munstycket till bränslet inloppsventil av förgasaren och dränka förgasaren i en skål med bränsle. När du pumpar upp mätaren till ca 7 psi (pounds per square inch), kommer luftbubblor synas eller din tryck kommer att fluktuera när det är dags att bygga om förgasaren.
Kontinuitet Tester

En kontinuitet testare är det enklaste sättet att ta reda på om strömmen flyter i en krets. Jorda testarens klämman på motorn eller chassit och röra sonden i andra änden av anslutningar du testar. Om strömmen flyter, en lampa i handtaget tänds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129628.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.