Hur att rengöra en Mass Meter Air Flow

Bilens massluftflöde mätaren är nödvändig för en väl fungerande av bilens datorsystem. En smutsig massluftflöde mätaren kommer att hindra bilen från att veta hur mycket gas du behöver i ditt insprutningssystem. Det fungerar genom mätning av luftflödet i motorrummet mot en uppvärmd tråd. Denna tråd och sensorerna i mätaren kan bli smutsig lätt och du måste veta hur man rengör en massa mätare luftflöde för att hålla bilen fungerar bra. Saker du behöver
Socket set (om det behövs) katalog CRC Mass Air Flow Cleaner Spray
Visa fler instruktioner
1

bort det övre höljet på din massa luft flödesmätare genom att bända upp låset fliken uppåt och bort plasthöljet eller ta bort skruvarna som håller kåpan på plats. Rådgör med din bilens instruktionsbok för den exakta platsen för din mätare och vilken typ av bostad som måste veta om du kommer att behöva använda en socket inställd för att ta bort kåpan.
2

Lyft mass mätaren luftflödet upp och ur facket. Var mycket noga med att inte vidröra ledningar som är på mätaren, kan en lätt beröring förstöra anslutning och du kommer att behöva byta ut hela mätaren. Addera 3

fast den röda droppen som kom med din CRC Mass Air Flow Cleaner Spray till sprutmunstycket genom att helt enkelt trycka in den i munstycket öppning.
4

Håll burken så i slutet av sprayen halm är minst 5 inches bort från massluftflöde mätare och spraya rengöringsmedlet på mätaren. Rotera mätaren i handen som du spraya och se till att du täcker varje del av massan luftflödesmätaren.
5

Ställ mätaren på en ren yta och låt det lufttorka i 15 minuter. Ominstallera ren massluftflöde mätaren i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124685.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.