Hur du ändrar en kylfläkten Motor

En radiator fläktmotor hjälper till att hålla bilens motor svalt och i gott skick. Om din motor blir överhettad under en road trip, kan det ta upp, vilket gör bilen att bryta ner. Om dina kylfläkten motor fel, är det viktigt att du byter den direkt. Om du är tight om pengar, det finns ingen anledning att ta bilen till en kostsam auto verkstad. Med rätt verktyg och lite riktning, kan du ersätta din bils motor kylfläkt i ditt eget garage eller uppfart. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Byte fläktmotor
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla bildelar som kan hindra dig från att nå och utvinna fläktmotorn montering. Dessa delar kan innehålla rutan luftintag som inrymmer luftfiltret, och plasthölje placerad på toppen av några radiatorer.
2

Koppla loss kabeln som går till kylaren fläktmotor. Denna tråd kommer att ha en kontakt i slutet som kan kräva en vanlig skruvmejsel för att koppla från. Använda en hylsnyckel
3

, ta bort skruvarna som håller kylaren montering fläktmotorn på plats . Beroende på märke och modell på fordonet, kan kylfläkten motoranordningen innehålla en kombination av snaps och bultar som håller fläkthuset på plats.
4

bort fläkthuset från fordonet. Du kan behöva flytta fordonets kablar och slangar för att skjuta motorn och bostäder ur bilen motorrummet.
5

Koppla fläktblad från fläktmotorn drivstången. Det är en kombination av nötter och /eller stift som håller fläkten på plats på drivstången. Ta bort muttrarna och stift så att fläktblad kan tas bort av drivstångens.
6

hjälp av en hylsnyckel, ta bort muttrarna som ansluter fläktmotorn i fläkthuset.

7

Placera den nya motorn på fläkten och skruva den på plats. Placera fläktblad på styrstången, och bifoga de nötter och /eller stift så att fläktblad är ordentligt.
8

tillbaka monteringen fläktmotorn tillbaka in i motorrummet, och anslut den med bultar och snaps. Se till att alla muttrar ordentligt är säkrade så att de inte lossnar. Slutligen, anslut kabeln fläktmotor till fläkten kroppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124643.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.